Puigdemont assistirà a la convocatòria contra la judicialització de la política

S'unirà a la protesta des d'Amer, el seu poble natal

Els comuns també hi participaran però sense Ada Colau

jrico35547089 barcelona 2016  09 16  el president de l anc  jordi s nchez 161111111753

jrico35547089 barcelona 2016 09 16 el president de l anc jordi s nchez 161111111753 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, assistirà a la manifestació convocada per l'ANC, Òmnium i l'AMI aquest diumenge per denunciar la judicialització de la política i defensar les institucions catalanes, però no a Barcelona. Ho farà des d'Amer (a la comarca de la Selva), davant l'ajuntament del seu poble natal, acompanyat de l'alcalde i dels regidors, i rebrà la medalla d'or del municipi. Sota el lema 'Per la democràcia. Defensem les nostres institucions', a les 12 h del migdia se celebrarà la concentració a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona que comptarà amb representants polítics que estan sent investigats judicialment.

CRIDA A SORTIR AL CARRER

La presidenta de l'AMI, Neus Lloveras, ha afirmat que "la gent té ganes que passin coses". "No és cap esforç sortir al carrer i expressar-nos col·lectivament", ha dit en relació amb la convocatòria, en què participaran els comuns. El president de l'ANC ha anat més lluny i ha dit que "si és necessari agafar un sac i quedar-nos a dormir manifestant-nos davant el Parlament, ho farem" perquè, segons ell, "és el moment de dir prou".

Sobre l'estat del procés, Lloveras ha valorat que "això és una oportunitat històrica" i que "hem de fer un pas gegant, i és normal que hi hagi incertesa i il·lusió". 

ELS COMUNS, EN EL PUNT DE MIRA 

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha llançat aquesta divendres una ofensiva als comuns i ha declarat que "no entendria que quan hi hagi les urnes sobre la taula, Xavier Domènech no hi fos". L'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI estan convençuts que els comuns' defensaran el referèndum encara que finalment no es pugui pactar amb el Govern. "No entendríem que no estiguessin al costat de les institucions catalanes i del dret a decidir del país", ha dit Cuixart, en declaracions a Catalunya Ràdio.

Els tres representants de les entitats independentistes han coincidit que "l'Estat espanyol utilitzarà tota la seva força per tombar el procés cap a la independència". Al seu torn, Jordi Sànchez ha volgut deixar clar que en aquests moments "hi ha solidesa per anar cap a un objectiu compartit" i ha recordat que "la base de la unitat és la gent"

PISARELLO I ASENS ASSISTIRAN A LA CONVOCATÒRIA

El primer tinent alcalde de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, i el quart, Jaume Asens, representaran el consistori en la concentració convocada per l'ANC, Òmnium i l'AMI. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no hi assistirà encara que sí que va participar en la concentració del 20 d'octubre davant el Parlament, just després que la fiscalia presentés una querella contra la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

Notícies relacionades

La convocatòria de l'ANC, Òmnium i l'AMI reunirà representants polítics que estan sent investigats judicialment com Forcadell, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, o el regidor de Vic, Joan Coma. També hi participaran l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i les exconselleres Irene Rigau i Joana Ortega; així com el diputat al Congrés per PDECAT, Francesc Homs, tots ells imputats pel 9-N.