Forcadell: "Crec que hauré d'anar a judici"

La presidenta del Parlament mostra les seves reticències davant l''operació diàleg' del Govern central

Advoca per un referèndum vinculant: "No s'ha de repetir un altre 9-N"

zentauroepp36384424 homenaje victimas de violencia sexista en el parlament  carm161219093254

zentauroepp36384424 homenaje victimas de violencia sexista en el parlament carm161219093254 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, s'ha mostrat convençuda aquest dilluns que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la jutjarà pels suposats delictes de prevaricació desobediència per permetre el debat i la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent, un cas que es troba ara en fase d'instrucció i pel qual va declarar divendres passat. "Crec que hi haurà judici oral", ha assegurat en una entrevista a TV-3, en què ha insistit que es tracta d'un "procés penal pel debat d'unes idees" i ha descartat la possibilitat de la seva inhabilitació.

Forcadell va defensar divendres passat davant la jutge del TSJC que al Parlament es pot parlar d'independència, ja que aquest debat ja està al carrer. "S'està fent un judici polític que en un país realment democràtic no hauria de  passar mai", ha afegit aquest dilluns. Així mateix, la presidenta de la Cambra catalana ha expressat la seva desconfiança davant la mà estesa del Govern central per intentar trobar una solució al conflicte: "Parlaven d'operació diàleg, però sembla més un monòleg". "Fins ara, els fets han desmentit les paraules", ha afegit.

¿UN ALTRE 9-N?

Notícies relacionades

Sobre la cimera del referèndum que ha convocat el president Carles Puigdemont per a aquest divendres, Forcadell ha assegurat que el seu objectiu és "ampliar el suport" a la consulta. De fet, Puigdemont ha convidat Ada Colau per intentar sumar els comuns a la reivindicació.

La presidenta del Parlament s'ha mostrat convençuda que Puigdemont mantindrà el pols i celebrarà el referèndum, però ha advertit que no ha de ser "un altre 9-N". "El referèndum ha de ser vinculant", ha dit.