Fernández admet un debat al voltant de l'acostament a Podem i als nacionalistes

El president de la gestora insta els crítics amb la posició territorial del PSOE a defensar les seves posicions al congrés

Reclama a Puigdemont fer marxa enrere en el referèndum davant la "tensió insostenible a mitjà termini"

undefined36013521 madrid  23 10 2016  politica  comit  federal en la sede del 161209122842

undefined36013521 madrid 23 10 2016 politica comit federal en la sede del 161209122842 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PATRICIA MARTÍN / MADRID

El president de la gestora socialista, Javier Fernández, ha admès aquest dimarts que més enllà del lideratge també existeix un debat polític de fons en el si de la formació entre els que defensen que el partit s'acosti més a Podem i els nacionalistes i aquells com ell que creuen que el PSOE "és un partit de majories" que ha de lluitar per ser, "a mitjà termini", una "alternativa de govern" que pugui guanyar les eleccions. El també president d'Astúries ha admès que hi ha dirigents que defensen la primera postura, sense mencionar a ningú, i ha reconegut que les "dues visions" hauran de confrontar-se en el congrés socialista.

En aquest sentit, si fins ara Fernández deia que el conclave es podria celebrar abans de l'estiu, davant la insistència del corrent crític i de Pedro Sánchez Pedro Sánchez que es convoqui com més aviat millor, el màxim responsable de la gestora ha assenyalat que es podria celebrar a l'abril o el maig, per la qual cosa, en la seva opinió, no queda tant de temps com perquè alguns dediquin "tanta passió" a l'assumpte del calendari.

Fernández ha instat a més tots aquells dirigents que difereixin de la posició territorial del PSOE marcada en l'anomenada 'Declaració de Granada' a defensar les seves posicions al congrés. No obstant, ha considerat que la posició que triomfarà després del debat serà l'actual, que consisteix a defensar que Espanya és una única nació, independentment que hi hagi ciutadans que "sentin" l'existència de diverses nacions. 

Notícies relacionades

Així mateix, ha reivindicat que l'òrgan que presideix és una direcció "transitòria, sí", però "il·legítima no", malgrat el que va assegurar la plataforma de militants de Madrid reclamant primàries immediates que es va presentar ahir a la nit a la capital.

PARLA DE TENSIÓ INSOSTENIBLE A CATALUNYA

Per un altre costat, ha considerat que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, "hauria de replantejar-se" la seva intenció, ratificada aquest mateix matí, de convocar un referèndum al setembre, perquè "la tensió política i social" a la comunitat és "insostenible a mitjà termini" i en la seva opinió "hi ha possibilitats d'acord", des del respecte a la llei i el diàleg.