38 ANIVERSARI DE LA CARTA MAGNA

Alcaldes i regidors independentistes 'treballen' el Dia de la Constitució

Forcadell i dos consellers del Govern celebren actes oficials en un 6-D sense xocs amb l'Estat

Lalcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, treballant a lAjuntament el Dia de la Constitució / VÍDEO: ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
JÚLIA REGUÉ / BARCELONA

Badalona no serà la protagonista d'aquesta jornada, com ho va ser el 12 d'octubre. L'ajuntament no ha consensuat cap acció concreta per reivindicar el caràcter laborable del Dia de la Constitució. Tot i així, regidors d'ERC i Guanyem Badalona, com l'alcaldessa Dolors Sabater, han anat a treballar, però a títol individual i amb les portes del consistori tancades. Aquest acte es repeteix en la majoria de consistoris de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. És el cas de Barcelona, on el primer tinent d'alcalde, Gerardo Pisarello, treballa avui, però no el personal de l'ajuntament. El número dos de Colau ha afirmat que troba "poques raons" per celebrar la Constitució perquè s'ha convertit "en una ombra del que va ser".

Girona, l'alcaldessa de CiU, Marta Madrenas, aprofita aquest dia per anar porta a porta dels veïns i explicar-los els motius pels quals està a favor de la independència. A nivell comarcal, els ajuntaments governats per la CUP, Celrà (Gironès), Viladamat (Alt Empordà), Verges (Baix Empordà) i Mieres (Garrotxa), obren amb total normalitat i els funcionaris que vulguin poden anar a treballar. A més, Celrà inaugura avui el canvi de nom de la plaça de la Constitució pel de la poeta Maria Mercè Marçal, en un acte presidit per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell

Lleida els regidors de la Crida-CUP i ERC aniran a treballar, i el PDC convoca una jornada de portes obertes a la qual ha convidat la ciutadania per visitar les dependències municipals de la formació. D'altra banda, a Tarragona, els regidors sobiranistes tindran reunions de feina a porta tancada. 

Notícies relacionades

Mataró, municipi governat pel PSC, els regidors d'ERC i la CUP han anat a treballar però s'han trobat les portes de l'ajuntament tancades. 

UN MANIFEST CONTRA LA CONSTITUCIÓ

L'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha proposat als càrrecs electes sobiranistes treballar aquest dimarts organitzant actes cívics, socials i solidaris. També ha fet una crida a aprofitar aquests actes per llegir un manifest per reivindicar els drets nacionals de Catalunya i protestar per les represàlies judicials i polítiques posades en marxa contra els ajuntaments que van obrir el 12 d'octubre. "La cotilla que suposa la Constitució acaba convertint-la en una presó per a la democràcia, que impedeix al poble català decidir lliurement sobre el seu futur polític", afirma el manifest.