Junqueras, Rufián i la 'coalició' amb Forocoches

El vicepresident fa broma en una trobada amb internautes

zentauroepp35949596 barcelona  18 10 2016 oriol junqueras preside la reunio del 161201100354

zentauroepp35949596 barcelona 18 10 2016 oriol junqueras preside la reunio del 161201100354 / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

Segons la viquipèdia, Forocoches "és un fòrum d'internet en espanyol orientat a l'automoció que permet la creació de fils de discussió sobre pràcticament qualsevol tema". És un dels 40 llocs web més visitats d'Espanya. I és, també, tot un poder fàctic, un creador d'opinió a les xarxes socials entre els seus milers de seguidors. Fins a tal punt que alguns usuaris del fòrum s'estan organitzant per fundar un partit polític. El partit de Forocoches.

La popularitat del fenomen és tanta que aquest divendres, de forma distesa i en una trobada amb els internautes a través de Facebook Live, el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras ha fet broma i ha proposat una coalició amb el partit del fòrum.

Notícies relacionades

Després de 40 minuts responent preguntes en solitari davant la càmera, Junqueras ha rebut la visita del diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián. El portaveu republicà -que fa uns dies al Congrés, va assegurar, en to càustic, que el partit de Forocoches " era una escissió de Ciutadans"- no ha volgut acomiadar-se sense saludar els usuaris d'aquesta pàgina web. Junqueras s'ha interessat per la qüestió i ha sentenciat amb un "¿I no podríem anar amb ells en les pròximes eleccions?".

En la part més seriosa de l'entrevista dels internautes Junqueras ha afirmat que dijous a Madrid no hi va veure canvis d'actitud, ni més voluntat de diàleg per part del Govern del PP: "Vas allà, et diuen el que han decidit i ja està; nosaltres vam votar en contra, i adéu-siau, tot igual".