Hernando: "Sabia que defensar l'abstenció tenia un cost i vaig preferir cremar-me jo"

El portaveu parlamentari reconeix que fa setmanes que no parla amb Sánchez

jjubierre36058072 hernando161027092444

jjubierre36058072 hernando161027092444 / Juan Carlos Hidalgo

1
Es llegeix en minuts

En la primera entrevista que ha concedit després de la decisió del PSOE d'abstenir-se en la investidura de Mariano Rajoy, el portaveu socialista, Antonio Hernando, ha relatat com ha viscut aquestes setmanes després de l'explosió de la crisi al PSOE. "Emocionalment això ha sigut molt dur", ha reconegut. 

Hernando, que va ser un dels més vehements en el 'no és no' a Rajoy i que després va defensar l'abstenció des de la tribuna del Congrés, ha relatat el seu canvi de posició com un sacrifici personal: "Sabia que defensar l'abstenció tenia un cost i vaig preferir cremar-me jo". Això sí, ha assumit que el cost no ha sigut menor. "Tenia un crèdit que he perdut", ha lamentat.

Hernando ha reconegut que fa setmanes que no parla amb Pedro Sánchez, amb qui ell i la seva dona fins i tot van pensar com a padrí del seu fill.

FUTUR PSOE-PSC

El portaveu del PSOE ha assegurat que no té "cap dubte" que el seu partit i el PSC "seguiran caminant junts", independentment que s'hagi de "revisar", "actualitzar" i modernitzar" el protocol d'unitat que regeix les seves relacions des del 1978. El dirigent socialista s'ha mostrat convençut que a la reunió que aquest dillunsreunió  mantindran a la seu de Ferraz el president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, "no es plantejarà" l'expulsió dels representants catalans dels òrgans federals.

Pel portaveu socialista, la separació que hi ha en aquest moment entre la societat catalana i la resta de la societat espanyola és "tan gran que val la pena que hi hagi institucions que articulin la relació entre Catalunya i la resta d'Espanya" i una d'aquestes institucions -ha subratllat- ha sigut sempre el PSC-PSOE.

Notícies relacionades

"Tinc clar que hem de seguir estant junts", ha recalcat el parlamentari, que ha advocat perquè la reunió entre Fernández i Iceta serveixi per "articular un protocol d'acord amb les intencions i aspiracions de les dues parts".