El món sobiranista i dels comuns es bolquen a recolzar l'alcaldessa de Berga

Membres de la CUP, així com Carme Forcadell, Gabriel Rufián o Ada Colau, entre altres, mostren la seva solidaritat a Venturós

lpuig36159916 mayor of berga montse venturos  r  raises her fist as she le161104140841

lpuig36159916 mayor of berga montse venturos r raises her fist as she le161104140841 / PAU BARRENA

3
Es llegeix en minuts

Els partits sobiranistes i destacats dirigents dels comuns s'han bolcat aquest divendres a demostrar el seu suport i solidaritat amb l'alcaldessa de Berga, Montse Venturósdetinguda a primera hora pels Mossos per no comparèixer en dues ocasions davant el jutge per declarar per un suposat delicte electoral per no despenjar una estelada.

Els més contundents han sigut els seus propis companys de partit. Els exdiputats Quim ArrufatDavid Fernàndez, la diputada Anna Gabriel o el regidor de Badalona Josep Téllez (investigat per desobediència per obrir l'ajuntament, en contra del criteri del jutge, el 12-O) han evidenciat la seva repulsa per l'arrest:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha avisat que aquest tipus d'actuacions judicials no "impediran que els catalans" decideixin el seu futur.

Per part d'ERC, han sigut diversos els dirigents que han expressat la seva repulsa per l'arrest de Venturós. Així, mentre la secretària general dels republicans i portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha clamat en contra de la "judicialització de la política", el diputat al Congrés Gabriel Rufián ha denunciat el fet que penjar una estelada porti als jutjats, mentre que cobrar "diner negre" porta "a un ministeri". El portaveu a la Cambra baixa, Joan Tardà, per la seva part, ha demanat que "ningú s'encongeixi" davant l'augment de la "repressió".

També des de la Generalitat han sorgit mostres de solidaritat. La portaveu i consellera de Presidència, així com vicepresidenta del PDC, Neus Munté, ha considerat que l'"autèntic problema" d'aquest cas és el "dèficit democràtic i la persecució del Govern del PP".

Notícies relacionades

El portaveu al Parlament de Junts pel SíJordi Turull, ha abundat en aquesta mateixa tesi i ha avisat que "el futur dels catalans no el decidirà cap tribunal".

De l'espai polític dels comuns també han sorgit diverses veus per denunciar la detenció i oferir mostres de suport a l'alcaldessa de Berga. Així, mentre l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat la "llibertat d'expressió i la sobirania municipal", els diputats de Catalunya Sí que es Pot Joan Coscubiela, Lluís Rabell i Albano Dante Fachín han traslladat la seva "solidaritat" a Venturós. Per la seva part, el portaveu d'En Comú Podem al Congrés, Xavier Domènech, ha considerat que és "inacceptable que detinguin una representant del poble per exercir la llibertat"