ELECCIONS INTERNES

Podem tanca la campanya a Madrid amb el vertigen d'un resultat incert

Monedero surt a recolzar Espinar i a defensar el lideratge d'Iglesias

Maestre lamenta els dards llançats per la candidatura pablista

combo-ramon-espinar-rita-maestre

combo-ramon-espinar-rita-maestre

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Els candidats a liderar la federació de Podem a Madrid, Ramón Espinar i Rita Maestre, van tancar aquest dimecres les seves campanyes amb una enorme tensió per la incertesa d'un resultat clau en el futur del partit. Tots dos van aprofitar la jornada festiva a la capital (dia de l'Almudena) per fer una última crida a uns militants que tenen fins a la mitjanit per votar a favor del candidat pablista (Espinar) o de l'errejonista (Maestre). Encara que en la contesa s'elegeix el nou secretari general de Podem a la Comunitat de Madrid, la disputa té una implicació directa en l'equilibri de poder en clau estatal. 

Espinar, de la candidatura Juntes Podem, que l'uneix als anticapitalistes, va sortir a defensar el seu projecte emparat pel cofundador del partit, Juan Carlos Monedero, que fa alguns dies, després que els pablistes perdessin la primera votació (la dels documents), va plantejar incorporar-se a aquesta llista per recolzar-la. Encara que l'operació es va paralitzar, Monedero va manifestar entusiasme amb el projecte d'Espinar i aquest dimecres va pujar a l'escenari per reivindicar-lo al capdavant de Podem a Madrid i per alabar el lideratge de Pablo Iglesias. "Correspon a Pablo liderar. I aquí, a casa meva, Madrid, hem d'estar a l'alçada de Ramón", va assenyalar.

Notícies relacionades

Maestre, que encapçala la llista Endavant Podem, va defensar que "ser radical és guanyar un Podem capaç de canviar les coses", en un esprint final de campanya amb gran tràfec a Twitter amb el lema 'Con M de Madrid, con M de Mujeres y con M de Maestre', incidint en el caràcter feminista de la seva candidatura. L'actual portaveu de l'ajuntament de la capital va mostrar-se orgullós d'haver plantejat una campanya propositiva, que ha fugit del to brut. "Hem posat al damunt de la taula propostes positives. El que és veritablement positiu és que no s'ha assenyalat cap company i ho hem aconseguit. No sempre ha sigut així en altres candidatures. Malgrat que el to general ha sigut bo, potser ens hauríem pogut tractar amb més afecte i respecte", va respondre a la pregunta de si es va sentir criticada per la candidatura d'Espinar.

El candidat pablista va respondre que la campanya va ser "impecable", però que li hauria agradat que hagués estat "menys mediatitzada" per l'escàndol del pis de protecció oficial amb què va guanyar 35.000 euros al vendre'l.