Munté qualifica de "paraules buides" la voluntat de diàleg del Govern

La portaveu del Govern reclama a la CUP "unitat sense fissures" de l'independentisme davant les "trampes" de l'Estat

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat no es fia de la voluntat de diàleg que ha manifestat el nou Govern de Mariano Rajoy. "Les intencions estan molt bé però volem fets", ha sentenciat Neus Munté. La portaveu de la Generalitat ha assenyalat que la crida a l'entesa de la vicepresidenta espanyola, Soraya Sáenz de Santamaría, són "paraules buides" si, al mateix temps, el PP avala al Congrés el suplicatori contra l'exconseller Francesc Homs perquè declari davant el Suprem per la consulta del 9-N.

Notícies relacionades

Després d'acusar el Govern espanyol de judicialitzar la política, posant com a exemples els casos de Homs o a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, la consellera de la Presidència ha demanat a la CUP que garanteixi una "unitat sense fissures" de les forces independentistes davant les "trampes" de l'Estat. "El suplicatori és una mostra més d'una forma de girar l'esquena a la democràcia, d'un Estat que té uns tics que ens recorden èpoques passades", ha denunciat. 

TARRAGONA-2017 COM A SÍMPTOMA

La portaveu del Govern, que s'ha mostrat convençuda que els pressupostos catalans s'aprovaran aquest mes, ha responsabilitzat el Govern espanyol del retard dels Jocs del Mediterrani de Tarragona al no haver abonat els 13 milions d'euros a què s'havia compromès, "quantitat irrisòria per a l'Estat". Des de la Generalitat es denuncia un "incompliment flagrant", que delata un símptoma de la falta d'implicació de la Moncloa, a la qual Munté acusa de no haver mogut "ni un sol un dit" per evitar un retard que creu que pot tenir conseqüències greus per a Tarragona en el temes clau com el turisme.