Unió advoca per fundar un nou partit

Buscarà enteses amb altres forces catalanistes, com Lliures, que acaba d'aparèixer

1
Es llegeix en minuts

El Consell Nacional d'Unió ha apostat aquest dimarts per liderar la creació d'un nou "espai polític" de catalanisme moderat que impedeixi que l'única alternativa al Govern actual, que en la seva opinió està dominat per la CUP, sigui el projecte de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

En una reunió excepcionalment oberta a la militància, el Consell Nacional ha recolzat avui buscar un "nou format" per donar continuïtat a l'ideari d'Unió "interlocutant" amb altres formacions de catalanisme centrat -com l'acabada de crear Lliures-, segons ha explicat el líder del partit, Ramon Espadaler.

Encara que no s'ha sotmès cap proposta a votació, els assistents al Consell Nacional s'han manifestat a favor de crear aquest nou espai polític, des de la identitat pròpia del partit emmarcada en la democràcia cristiana i l'humanisme, amb la mirada posada en les pròximes eleccions catalanes i, especialment, en les municipals de 2019.

Notícies relacionades

El propòsit d'Unió, ha explicat Espadaler, és ocupar "aquell espai del mig que comença a existir consciència que té sentit" i formular una alternativa que permeti a Catalunya "fugir del foc de la CUP i caure en les brases de Colau".

"No ens agrada el que hi ha i ens fa por el que ve", ha insistit Ramon Espadaler, que creu que és "versemblant" que en un futur pugui reeditar-se un nou govern tripartit al capdavant de la Generalitat com a alternativa a l'actual, a jutjar per les aliances polítiques a l'Ajuntament de Barcelona.

Temes:

Unió