Iglesias: "A Ramón Espinar l'ataquen per debilitar-me a mi"

El líder de Podem es queixa que un dirigent de Podem no pugui vendre una vivenda: "¿L'hem de regalar?"

L’assumpte de la venda d’una vivenda de preu protegit portat a terme per Ramón Espinar quan tenia 24 anys ha incidit de ple en la campanya per elegir direcció del partit a la Comunitat de Madrid.  / VÍDEO ATLAS

1
Es llegeix en minuts

Pablo Iglesias s'ha mostrat aquest dijous molt empipat amb la divulgació de l'operació de compravenda que va realitzar el portaveu de Podem al Senat i diputat de l'Assemblea de Madrid, Ramón Espinar, d'una vivenda de protecció oficial que va adquirir a Alcobendas, i l'ha emmarcat en una suposada operació per intentar debilitar-lo a ell com a secretari general de Podem de determinats mitjans de consideració que consideren Espinar com el seu candidat per liderar Podem Madrid. 

En una compareixença als mitjans al Congrés i en declaracions posteriors a La Sexta, Iglesias ha defensat a ultrança Espinar i ha recalcat que no va fer res que no hagués fet qualsevol jove en la seva mateixa situació: cobrant una "magra retribució" d'una beca universitària. "Sembla que a Podem no pots vendre una vivenda i l'has de regalar", ha insistit una vegada i una altra.

Segons el secretari general del partit morat, es tracta d'una operació dissenyada per perjudicar-lo a ell des de determinats mitjans "que consideren que Ramón Espinar" és el seu candidat. "Tenien aquesta informació des del mes de setembre i la treuen ara", a dos dies que s'iniciï el procés per elegir l'equip que liderarà Podem Madrid.

Notícies relacionades

"Abans atacaven Tania Sánchez per intentar debilitar-me i ara Espinar perquè algú ha decidit que és el meu candidat", ha afegit, recalcant que ell en cap moment ha expressat les seves preferències entre la proposta del senador i la que encapçala la regidora de Madrid Rita Maestre.

Iglesias també ha acusat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, de mentir a l'assegurar que Espinar va actuar com un 'broker' amb aquesta operació de compravenda.