EL TAULER CATALÀ

Forcadell: "No m'inhabilitaran; seria un acte antidemocràtic"

La presidenta del Parlament insisteix que no té intenció de dimitir per la querella per desobediència

Declaracions de Carme Forcadell a Catalunya Ràdio: No dimitiré per haver complert les meves funcions. / VÍDEO: EUROPA PRESS

Declaracions de Carme Forcadell a Catalunya Ràdio: No dimitiré per haver complert les meves funcions.
forcadellcatradio

/

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha vaticinat aquest dimecres que la querella en contra seu pel seu presumpte delicte de desobediència no acabarà en inhabilitació. "Crec que no m'inhabilitaran. Seria un atac antidemocràtic. Ni ho veig ni ho puc preveure", ha manifestat en una entrevista a Catalunya Ràdio.

En la seva primera reacció després de fer-se pública la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d'admetre a tràmit la querella, Forcadell ha insistit que els fets pels quals és investigada -el debat i la posterior votació de les conclusions de la comissió d'estudi del procés constituent- estan emparats pel dret a la llibertat d'expressió, i ha assegurat que no se sent "víctima".

Notícies relacionades

"Aniré davant el jutge quan em cridin. Estic disposada a defensar on sigui la sobirania del nostre Parlament", ha afegit la presidenta de la Cambra catalana, abans de reiterar que si el TSJC opta finalment per inhabilitar-la "seria un descrèdit internacional enorme".

Així mateix, Forcadell ha lamentat que la justícia espanyola no actuï "amb tanta celeritat" en altres assumptes com ho ha fet en el seu, i ha subratllat que no té cap intenció de dimitir per la querella, com li han reclamat des del PP i Ciutadans. "Evidentment no dimitiré per haver complert les meves funcions. Deixaré de ser presidenta del Parlament quan els diputats i diputades ho decideixin", ha dit.