CONSEQÜÈNCIES DEL 12 D'OCTUBRE

Els regidors de Badalona declararan al jutjat acompanyats per un centenar de veïns i càrrecs polítics

L'alcaldessa, Dolors Sabater, reclama respecte a la sobirania municipal

1
Es llegeix en minuts

Els sis regidors de Badalona que van decidir obrir el consistori el 12 d'octubre malgrat la prohibició del jutge han anat aquest dimarts a declarar al jutjat com a investigats per un presumpte delicte de desobediència i ho han fet acompanyats per un centenar de veïns i una desena de càrrecs polítics, encapçalats per l'alcaldessa de la població, Dolors Sabater.

A més de Sabater, integraven la comitiva la secretària general d'ERC i portaveu de Junts pel Sí al Parlament, Marta Rovira; els diputats de la CUP Gabriela SerraAlbert Botran i Mireia Boya, o el president de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, que han sigut rebuts amb càntics de 'ni un pas enrere', 'fora la justícia espanyola' i 'independència' per les persones congregades davant el jutjat.

En declaracions als mitjans a les portes de la seu judicial, Sabater ha reclamat respecte a la "sobirania municipal" dels ajuntaments per prendre les seves pròpies decisions, com la d'obrir durant el Dia de la Hispanitat. Sabater ha aprofitat la seva intervenció per carregar contra el seu antecessor al consistori i actual líder del PPC al Parlament, Xavier García Albiol, a qui ha acusat "d'atacar la democràcia" i utilitzar la ciutat per fer carrera i projectar-se a l'Estat.

TRES DECLARACIONS AVUI I TRES DEMÀ

Ja n'hi ha prou, senyor Albiol! Que ens deixi treballar, que els municipis tenim moltíssima feina i volem que l'Estat es deixi d'ingerències i de limitar el municipalisme", ha afegit.

Notícies relacionades

Per la seva part, Rovira ha mostrat el seu suport a "tots aquells que defensen el canvi democràticament" i ha criticat els intents de judicialitzar la política, en al·lusió al PP.

El titular del Jutjat d'Instrucció número 4 de Badalona pren declaració aquest dimarts a tres dels regidors -Oriol Lladó (ERC), José Téllez (CUP) i Agnès Rotger (CUP)- i demà serà el torn d'Eulàlia Sabater, Fàtima Taleb i Francesc Duran. El jutge va obrir diligències, després de la denúncia del PP, per investigar si els regidors van incórrer en un delicte de desobediència de l'ordre del jutge contenciós administratiu que, a instàncies de la Delegació del Govern, els va prohibir obrir el 12-O.