POLÈMICA DECISIÓ

El fiscal veu possible delicte en l'obertura de l'Ajuntament de Badalona el 12-O

El ministeri públic volia obrir diligències, però no ho ha fet perquè un jutge ja ho està investigant

La Delegació del Govern i l'equip municipal s'enfronten de nou als jutjats per la mesura cautelar

jrico35883377 barcelona 12 10 2016 politica el  ayuntamiento de badalona d161012164452

jrico35883377 barcelona 12 10 2016 politica el ayuntamiento de badalona d161012164452 / ELISENDA PONS

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Fiscalia de Barcelona considera que la decisió de sis regidors de l'Ajuntament de Badalona d'obrir les portes de la seu municipal el 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, podria ser constitutiva d'un delicte de desobediència. Per aquesta raó, tan bon punt va saber que alguns regidors estaven atenent els ciutadans a les dependències municipals, el ministeri públic va prendre la decisió d'incoar unes diligències d'investigació.

La fiscalia volia incoar aquesta diligència aquest dijous, dia laborable, però, al final, no ho ha fet perquè el Partit Popular va presentar dimecres mateix als jutjats de la localitat una denúncia pels mateixos fets i serà el jutge a qui li ha tocat l'assumpte qui dirigirà la investigació. Un representant del ministeri públic ha assegurat que el fiscal actuarà en el procés judicial “conforme a dret”.

CRITICA DE LES ASSOCIACIONS JUDICIALS

D'altra banda, totes les associacions de jutges han elaborat un comunicat en què mostren la seva més “profunda preocupació” per l'actuació del govern municipal de Badalona, al mateix temps que fan una “crida al seny a totes les forces polítiques”.

Aquest escrit detalla que “el fet d'haver sigut elegits pels ciutadans per al càrrec“ no situa els regidors per sobre de la llei. Al contrari, "la llei és la garantia de la seva pròpia llibertat i de la seva presència en les institucions, però, al mateix temps, és límit de la seva representativitat i del seu propi poder executiu”. I afegeix: “Faltar el respecte a la llei implica faltar el respecte a un mateix".

LA VISTA PER LA MESURA CAUTELAR

Notícies relacionades

Aquest mateix dijous s'ha celebrat al jutjat contenciós administratiu de Barcelona que va dictar la mesura cautelar de prohibir l'obertura de les dependències municipals de Badalona la vista per debatre si es confirma o no la resolució que va adoptar el mateix magistrat dimarts.

L'Advocat de l'Estat, en representació de la Delegació de Govern a Catalunya, ha sol·licitat que es ratifiqui la mesura al considerar que causava un perjudici a l'interès general, per ser una festa d'àmbit estatal, i perquè vulnerava la llibertat ideològica dels treballadors municipals. L'advocada de l'Ajuntament de Badalona, per la seva part, ha reclamat l'anul·lació de la mesura perquè, al seu entendre, cap norma prohibeix a una persona treballar en un dia de festa i per respecte, precisament, a la llibertat ideològica. La lletrada ha deixat clar que anar o no a treballar era una opció personal de cada un dels empleados públics. També ha argumentat que en altres municipis catalans es va treballar i no va passar res, ni tampoc va actuar la Delegació del Govern. A la vista hi han assistit nou regidors de Guanyem Badalona.

Temes:

12 d'Octubre