Rufián: "El PSOE actual té tant d'obrer com jo de capellà"

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés ha lamentat que els socialistes "hagin dimitit" com a partit que "es denomina d'esquerres"

Gabriel Rufián / VÍDEO: / ACN

1
Es llegeix en minuts

El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha criticat "la deriva" que ha conduït el partit socialista a facilitar la investidura de Mariano Rajoy i ha considerat que el PSOE "té tant d'obrer, socialista i esquerres com jo de capellà, és a dir, res".

Rufián s'ha referit a la decisió del comitè federal del PSOE de facilitar la investidura de Rajoy amb una abstenció a la roda de premsa posterior a la reunió de la comissió permanent d'ERC, i ha lamentat que els socialistes "hagin dimitit" com a partit que "es denomina d'esquerres".

Segons el portaveu adjunt d'ERC al Congrés, el que es veurà en pocs dies és una sessió d'investidura convertida "en un vodevil o teatret" per acabar investint Rajoy com a president amb el suport del PSOE, cosa que enfortirà encara més Rajoy ja que "ara compta amb dues frontisses, la seva marca blanca que és Ciutadans i el PSOE de Susana Díaz".

Rufián ha reconegut que la decisió del PSOE no l'ha sorprès ja que aquest partit "ja ens havia donat algunes pistes en els últims anys, amb les seves reformes laborals, la crisi financera i l'artícle 135 de la Constitució (estabilitat pressupostària) pactat amb el PP".

"Es veia, a més -ha afegit-, que (l'exsecretari general) Pedro Sánchez era un líder feble, a qui s'han carregat no per pactar amb els independentistes ja que això és mentida, sinó perquè des dels consells d'administració amb presència del PSOE decideixen que ja no és útil".

Notícies relacionades

Rufián ha lamentat que el PSOE "hagi venut i hipotecat el seu futur com a partit d'esquerres" i, sobre la postura favorable al 'no' a Rajoy dels líders del PSC Miquel Iceta i Núria Parlon, ha considerat que tots dos "demostren tenir una mica més d'habilitat que la resta de barons".

"Tracten d'agradar als seus votants", ha afegit, però el que evidencia el que està passant dins del PSOE, ha recalcat, "és l'enorme desconnexió que té aquest partit" amb les seves bases i el seu electorat.