EL DILEMA DEL SOCIALISME

Vuit barons del PSOE demanen per carta a la gestora una abstenció de només 11 diputats

Els firmants sol·liciten una reunió amb Fernández per acordar una fórmula que suposi "el menor cost polític" per al partit

jrico36013635 madrid  23 10 2016  politica  comit  federal en la sede del 161023114953

jrico36013635 madrid 23 10 2016 politica comit federal en la sede del 161023114953 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts

Vuit barons del PSOE han enviat una carta al president de la gestora, Javier Fernández, per sol·licitar-li una reunió en què abordar la fórmula amb la qual els socialistes permetran la continuïtat a la Moncloa de Mariano Rajoy. Els firmants de la missiva, avançada per 'Eldiario.es', reclamen que l'abstenció sigui "tècnica", és a dir, dels diputats "indispensables" perquè el líder del PP tiri endavant la investidura, "sense que la totalitat del grup hagi d'expressar-se en el mateix sentit". Sostenen que aquesta opció tindria "un cost polític més baix" per a la formació.

L'exsecretari d'organització del PSOE i líder de la federació riojana, César Luena, és un dels signants de la carta, juntament amb la màxima dirigent dels socialistes de les Balears, Francina Armengol, que és l'única presidenta autonòmica que es va posicionar en contra de permetre que Rajoy segueixi en el poder. També la subscriuen Luis Tudanca (Castella i Lleó), Idoia Mendia (Euskadi), Sara Hernández (Madrid), Rafael González Tovar (Múrcia), María Chivite (Navarra) i Manuel Hernández (Ceuta).

EL MAL MENOR

Notícies relacionades

"Els que han defensat l'abstenció ho han fet convençuts que feien el que era correcte i aclarint que aquesta abstenció no suposa, en cap cas, un acord de legislatura ni un acostament al PP. Aquesta abstenció s'ha defensat i aprovat com un mal menor per evitar terceres eleccions i perquè això passi no cal que tot el grup socialista s'abstingui", diu el text. Per aquests vuit barons, l'opció de l'abstenció tècnica "reforçaria el sentit polític" de la decisió aprovada aquest diumenge i "seria clarament beneficiosa en l'objectiu compartit de començar a superar la situació de divisió" interna.

"Considerem que l'últim mes s'ha produït la dimissió del secretari general, que els militants han expressat en multitud d'assemblees per tot el territori el rebuig a la investidura de Rajoy i que, si bé el comitè federal ha aprovat aquesta abstenció, no és pas menys cert que el 40% dels seus membres van mantenir el seu vot en contra", argumenta la carta.