DEBAT SOBIRANISTA

Puigdemont, disposat a anar a la presó pel referèndum

El president assegura que no repetirà en el càrrec en una entrevista a 'Vanity fair'

 

  / JORDI BEDMAR

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Carles Puigdemont ha explicat en una entrevista concedida a la revista 'Vanity Fair' que estaria disposat a anar a la presó per haver convocat el referèndum sobre la independència de Catalunya que preveu per al setembre del 2017.

Malgrat assumir aquest risc i advertir que no pensa “renunciar al compromís amb els ciutadans”, el president adverteix que si això passés “seria una barbaritat democràtica inexplicable”.

En la mateixa entrevista, feta un dia després del debat de la qüestió de confiança malgrat publicar-se aquesta setmana, Puigdemont afirma contundent que no es presentarà a les pròximes eleccions catalanes com a candidat a la presidència. “¡Que no em presentaré, punyeta!”, replica al ser insistit pel periodista.

Notícies relacionades

En l'entrevista –on també parlen d'ell alguns amics com el periodista Xevi Xirgo, l'expresident del Barça Joan Laporta, o l'exdiputat del PSC al Congrés Àlex Sáez- el president insisteix que “en democràcia els ciutadans sempre estan per sobre” de les lleis i que, per tant, el referèndum se celebrarà diguin el que diguin des de l'Estat i les normes espanyoles.

Puigdemont prefereix no entrar en detalls sobre quin hauria de ser el percentatge de participació que donaria validesa al resultat. “No seria intel·ligent fixar-lo perquè donaria ales a la possibilitat d'un boicot”, assegura, malgrat matisar que “és evident que si hi ha una participació del 20%, encara que surti un 100% a favor de la independència, no ens sentirem legitimats per fer res”. “Hauríem perdut”, conclou.