Correa matisa que va trencar amb el PP no perquè arribés Rajoy, sinó per un empleat

Assegura que la trama mediava amb els ministeris de Foment i Medi Ambient

"PAC no és Paco Álvarez Cascos"

El cap de la Gürtel explica que el fitxatge del secretari personal d’Aznar va ser el detonant. / FOTO: EFE / VÍDEO: ATLAS

El cap de la Gürtel explica que el fitxatge del secretari personal d’Aznar va ser el detonant.
abertran35903041 madrid 14 10 2016 juicio gurtel en la audiencia nacional de 161014111647

/

2
Es llegeix en minuts

Quan tens dos dies per declarar, tens temps per matisar les teves paraules. I més si passes tota la nit donant-hi voltes. Francisco Correa ha assegurat avui davant el tribunal que jutja el 'cas Gürtel' que no va deixar de treballar amb el PP "perquè entrés (Mariano) Rajoy i marxés (José María) Aznar," sinó perquè va contractar Antonio Cámara, home de confiança del primer expresident del govern amb el PP, de qui va ser secretari personal.

Correa, que ahir va explicar que les relacions amb el partit s'havien trencat per la "falta de química" entre Rajoy i el número dos de la trama, Pablo Crespo, avui ha assenyalat que va contractar Cámara perquè el seu amic Alejandro Agag li va dir que "al president li agradaria que Cámara entrés a treballar" amb ell i que era un expert en esdeveniments. Va resultar que el seu nou empleat "tenia problemes greus amb molta gent del PP". 

A més, "PAC no és Paco Álvarez Cascos", ha dit Correa a les preguntes de la fiscal anticorrupció Concepción Sabadell, amb què buscava que el principal acusat del 'cas Gürtel' admetés que Francisco Álvarez Cascos, que va ser ministre de Foment al Govern de José María Aznar, també apareixia a la comptabilitat de la trama com un dels perceptors de comissions, en concret, a través de Spinnaker, dedicada a la publicitat i que va ser adjudicatària de totes les campanyes del partit.

"Era Paco Correa", ha assegurat l'acusat, que ahir va admetre que les seves sigles eren "PC", no "PAC". Al descobrir la fiscal aquesta contradicció, li ha tornat a preguntar i el cap de la trama corrupta ha dit: "Deu ser Pablo Crespo. No me'n recordo". Per tallar el tema ha sigut contundent, i ha negat una de les sospites que han estat presents durant els més de set anys que ha durat la instrucció del cas. Cascos va ser qui, segons va declarar ahir, li va donar el vistiplau necessari perquè comencés a col·laborar amb el partit.

Avui, a més, ha admès que els ministeris amb qui mediava la trama per aconseguir adjudicacions a empresaris afins al partit eren els de Medi Ambient i Foment, encara que ha assenyalat que ell no feia directament la gestió amb cap funcionari. 

Notícies relacionades

"Si recordés realment qui és (PAC), l'hi diria", ha respost Correa a la fiscal, per a continuació incloure entre els beneficiaris de Spinnaker els ja coneguts: ell mateix (PC), Crespo, Luis Bárcenas (LB)Jesús Sepúlveda (JS), Jesús Merino (JM) i l'exeurodiputat pel PP Gerardo Galeote (GG), que no és jutjat per prescripció dels delictes que podria haver comès.

S'ha mostrat dolgut amb Sepúlveda, a qui va aportar 120.000 euros per a la seva campanya a l'alcaldia del municipi madrileny de Pozuelo de Alarcón, perquè, segons l'acusat, després li va concedir actes a una altra empresa. I això que li havia regalat actes infantils per als fills de l'exmarit de l'exministra Ana Mato, viatges i fins i tot tres cotxes, un Jaguar i dos Range Rover. El que sí que ha negat és que els diners que li va entregar en efectiu fossin els pagaments de 3.000 euros mensuals que consten en la comptabilitat de la trama com a pagats a JS, sigles que ha relacionat amb el deute a la Seguretat Social que tenia el seu empleat, Álvaro Pérez, 'el Bigotes'.