El Govern, davant les acusacions de Correa: "són fets del passat"

Santamaría nega que el 'cas Gürtel' compliqui la investidura de Rajoy perquè la governabilitat està "per sobre" d'aquests "processos"

undefined35904608 madrid  14 10 2016  soraya s enz de santamar a  durante la r161014165929

undefined35904608 madrid 14 10 2016 soraya s enz de santamar a durante la r161014165929 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, ha intentat minimitzar aquest divendres l'impacte de les declaracions que el principal acusat del 'cas Gürtel', Francisco Correa, està fent davant el jutge. La número dos de Mariano Rajoy ha utilitzat un argument principal: el temps. "És un procés judicial sobre fets que van passar fa bastants anys", ha dit en una ocasió. I en un altre moment, quan se li ha preguntat concretament si creu que aquestes acusacions poden dificultar la investidura de Rajoy, ha respost que del que estan parlant amb la resta de partits polítics és "de donar un Govern per al futur i aquí [en el judici] es parla de fets del passat".

"Estem parlant de donar estabilitat, governabilitat i està per sobre dels processos que diferents partits tenen oberts en diferents tribunals al nostre país. S'han de prendre mesures de manera consensuada contra la corrupció i defensar que a Espanya no hi ha impunitat", ha declarat.

Notícies relacionades

Santamaría no ha volgut allargar-se davant les tres preguntes que se li han plantejat a la roda del Consell de Ministres. A més de l'argument del temps, també ha repetit que no comentarà "l'estratègia de defensa ni d'acusació" de les persones que estan sent jutjades i que són els jutges els que determinaran "quina credibilitat" tenen.

Es dóna la circumstància que Rajoy, en l'època en què Correa va treballar amb el PP, era vicesecretari general del partit i responsable de diverses campanyes electorals.