DESPRÉS DEL COMITÈ FEDERAL

Ros es desmarca d'Iceta i Parlón en la investidura de Rajoy

El president del PSC considera que "les decisions precipitades no són bones", mentre que l'agrupació de Barcelona dóna el seu "ple suport" a Sánchez

puigde06

puigde06

2
Es llegeix en minuts

Després de la victòria dels crítics del PSOE en el comitè federal d'aquest dissabte, el debat trasllada un dels seus focus cap al PSC i la seva posició davant la investidura de Rajoy. En aquest sentit, l'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, s'ha desmarcat aquest diumenge de les veus que advoquen perquè els socialistes catalans es neguin a facilitar una hipotètica investidura de Mariano Rajoy (PP), si s'escau, trencant la disciplina de vot: "Les decisions precipitades no són adequades en cap moment".

La candidata a primera secretària del PSC Núria Parlón s'ha pronunciat sobre la possibilitat de negar-se a investir Rajoy malgrat el que va passar dissabte a Ferraz. Iceta també s'ha manifestat en contra de recolzar el PP. Ros, per la seva part, ha considerat que primer s'ha d'"acabar el procés d'elecció de primer secretari". "Les decisions que s'han de prendre al grup parlamentari s'hauran de prendre", ha afegit.

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha assegurat que "el comitè federal no va encertar la seva decisió", que va acabar amb la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE, i ha dit que s'hauria hagut de consultar les bases. "Crec que la solució era donar la paraula als militants en forma d'un congrés extraordinari i de primàries, ja que s'havia qüestionat l'autoritat moral del secretari general", ha argumentat.

SUPORT A SÁNCHEZ

Per la seva part, el PSC de Barcelona i el seu líder, el segon tinent d'alcalde barceloní, Jaume Collboni, han donat aquest diumenge el seu "ple suport" a Pedro Sánchez i "a la seva fermesa" al no abonar un govern del PP i voler "donar veu" a la militància. El PSC, a més, ha fet un crida a afiliar-se al partit per "apuntalar" aquesta posició. En un comunicat, l'executiva del PSC barceloní s'ha pronunciat sobre les situació al partit i la crisi oberta arran de la cascada de dimissions per forçar la marxa del secretari general del PSOE.

El PSC de Barcelona ha evidenciat així el "ple suport a la fermesa mostrada pel grup socialista al Congrés, amb el secretari general al capdavant, a no donar suport actiu ni passiu a la continuïtat de les polítiques del PP i a explorar majories alternatives".

Notícies relacionades

També han mostrat el seu "ple suport" a la intenció de Sánchez de "demanar al comitè federal del PSOE que doni veu a la militància socialista, a través d'un procediment d'elecció del secretari general i la celebració del congrés federal socialista".

"Fem una crida a tot votant i simpatitzant socialista a afiliar-se en aquest moment al PSC, i al PSOE si viu fora de Catalunya, per apuntalar la posició de fermesa davant el PP i impulsar la renovació interna de tots dos partits".