EL DILEMA SOCIALISTA

Així és la nova gestora del PSOE

Les federacions socialistes que han liderat la rebel·lió interna contra Pedro Sánchez dominen la gestora

La gestora del PSOE: d’esquerra a dreta, a dalt, el president, Javier Fernández (Astúries), i els vocals, Mario Jiménez Díaz (Andalusia), María Jesús Serrano Jiménez (Andalusia), Ascensión Godoy (Extremadura), José Enrique Muñoz Lladró (València); i a baix, María Dolores Padrón Rodríguez (Canàries), Ricardo Cortés Lastra (Cantàbria), Soraya Vega Prieto (Extremadura), Francesc Antich Oliver (Balears) i Francisco Ocón Pascual (la Rioja).

La gestora del PSOE: d’esquerra a dreta, a dalt, el president, Javier Fernández (Astúries), i els vocals, Mario Jiménez Díaz (Andalusia), María Jesús Serrano Jiménez (Andalusia), Ascensión Godoy (Extremadura), José Enrique Muñoz Lladró (València); i a baix, María Dolores Padrón Rodríguez (Canàries), Ricardo Cortés Lastra (Cantàbria), Soraya Vega Prieto (Extremadura), Francesc Antich Oliver (Balears) i Francisco Ocón Pascual (la Rioja). / EFE

2
Es llegeix en minuts

Les federacions socialistes que han liderat la rebel·lió interna contra l'Executiva encapçalada per l'ex secretari general Pedro Sánchez dominen la gestora que prendrà el seu relleu fins al pròxim congrés federal. La presidència i sis vocals estan en mans de federacions que s'han manifestat contra Sánchez (Andalusia, Extremadura, València). La gestora es completa amb tres vocals de federacions que no s'han rebel·lat contra el ja exlíder socialista, però que són petites, i amb un de la federació balear que sí que havia mostrat el seu suport a Sánchez. 

No s'hi veuran representats, per tant, ni el PSC, ni el PSE, ni el PSdeG ni el Partit Socialista de Castella i Lleó, les altres grans federacions o partits germans del PSOE que s'han mantingut fidels al dimitit secretari general. Només el PSOE de Castella-la Manxa i el d'Aragó, les altres grans federacions encapçalades per barons que s'han significat contra Sánchez, no tenen representació a la gestora.

PRESIDÈNCIA

PRESIDÈNCIAJavier Fernández. President del Principat d'Astúries des del 2012 i secretari general de la Federació Socialista asturiana. Va néixer a Mieres el 7 de gener de 1948, en una família de llarga tradició socialista. Va iniciar la seva activitat política a la Federació Socialista d'Astúries, on milita des del 1985. El novembre del 2000, al Congrés Regional dels socialistes, va ser elegit secretari general. Des d'aleshores ha sigut reelegit successivament el juliol del 2004, el juliol del 2008 i el setembre del 2012. Ha obtingut el respecte unànime del PSOE i s'ha arribat a convertir en un referent moral per al partit.

VOCALS

VOCALS

PSOE d'Andalusia

Mario JiménezPortaveu del PSOE al Parlament andalús i home de confiança de la presidenta de la Junta, Susana Díaz. És vicesecretari general del PSOE d'Andalusia des del 2012. Parlamentari andalús per Huelva des del març del 2000, ha sigut portaveu del Grup Socialista a la Cambra autonòmica des del 2010 fins al 2012, data en què va passar a ser president del Grup Parlamentari. Des del setembre del 2013, també és senador per la Comunitat Autònoma d'Andalusia. Portaveu a la Comissió de Desenvolupament Estatutari al Parlament.

María Jesús SerranoLa diputada per Còrdova i exconsellera de la Junta María Jesús Serrano és una persona molt pròxima a Susana Díaz. Actualment és portaveu de consum a la Comissió de Sanitat i Serveis Socials de la Junta.

PSOE d'Extremadura

Ascensión Godoy. Número dos de Guillermo Fernández Vara i secretària d'organització del PSOE a Extremadura.

Soraya Vega. Regidora a l'Ajuntament d'Herrera del Duque, on coordina àrees de joventut i participació. També és secretària general de Joventuts Socialistes d'Extremadura i, de fet, ha sigut JJSS d'Espanya l'organització que li ha proposat formar part de la gestora.

PSPV

José Enrique Muñoz. Líder de les joventuts socialistes valencianes i portaveu adjunt a les Corts Valencianes.

PSOE de les Canàries

María Dolores Padrón. Dirigent local canària.

PSOE Cantàbria

Ricardo Cortés. Diputat del PSOE per Cantàbria.

PSOE de la Rioja

Francisco Ocón. Número dos de César Luena com a secretari d'organització del PSOE de la Rioja.

PSOE de les Balears

Notícies relacionades

Francesc Antich. Expresident de les Balears.