El Govern, a Puigdemont: ningú pot posar "punts ni comes" a la sobirania nacional

El president i Rajoy coincideixen aquest divendres en la inauguració d'una exposició de Miró a Porto

dcaminal35729586 madrid 30 09 2016 politica  rueda de prensa posterior a la r160930130810

dcaminal35729586 madrid 30 09 2016 politica rueda de prensa posterior a la r160930130810

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

La vicepresidenta en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha respost al president Carles Puigdemont que el seu oferiment per negociar un referèndum d'independència és un impossible, ja que ni l'Executiu central “ni el Congrés ni el Senat” poden posar “ni punts ni comes” a la sobirania nacional. “Vol que negociem sobre un assumpte que té com a propietari el conjunt dels espanyols, 47 milions de persones que són les úniques que poden negociar sobre el que és el seu propi país”, ha declarat Santamaría en la roda de premsa després del Consell de Ministres.

Notícies relacionades

Puigdemont va anunciar dimecres que està disposat a organitzar un referèndum el setembre del 2017 i aquest divendres ha matisat que es podria ajornar si els termes de la consulta i la data estiguessin pactats amb el Govern central, un oferiment rebutjat de manera rotunda per Santamaría. “¿Qui som nosaltres per dir al conjunt dels espanyols que negociarem una cosa que només els correspon a ells?”, ha preguntat la vicepresidenta. La mà dreta de Rajoy ha reclamat al cap de l'Executiu català que acati les lleis, igual que ho fa ella mateixa al negar-se a negociar qualsevol aspecte del referèndum.

El president català i Rajoy coincideixen aquest divendres a Porto (Portugal), en la inauguració d'una exposició sobre el pintor Joan Miró.