Crítiques a Feijóo per comparar el sobiranisme amb ETA

"No podem negociar amb la pistola del separatisme a sobre la taula", afirma el president de la Xunta i aspirant a la reelecció pel PP

Albiol censura que parli en aquests termes i Albano Dante Fachin recorda la fotografia del polític gallec amb un 'capo' de la droga

 

  / EFE / BRAIS LORENZO

1
Es llegeix en minuts

La comparació que va fer aquest dijous el president de la Xunta i candidat a la reelecció del PP, Alberto Núñez Feijóo, del sobiranisme català amb el terrorisme d'ETA ha creat polèmica fins i tot entre els seus companys de partit, que li han censurat la forma escollida per rebutjar el procés independentista.

En una entrevista a la cadena SER, Feijóo va considerar que el Govern central no pot "negociar amb la pistola del separatisme a sobre la taula". "Això no ho vam fer amb ETA, i aquella era una pistola que matava, i la vam encertar", va afegir el polític gallec, obviant que l'Executiu de José María Aznar es va asseure en una taula de diàleg amb la banda terrorista.

"Podem tenir dubtes sobre el sistema de finançament, de si els recursos de tots es reparteixen correctament entre tots, però començar a discutir si complim o no complim una cosa tan essencial com la Constitució...", va afegir Feijóo, que va admetre, no obstant, que la campanya que va impulsar el PP contra l'Estatut es va plantejar en uns termes inadequats: "Va servir per donar arguments als independentistes per creure que el PP està contra Catalunya".

"UN PROBLEMA SERIÓS"

El coordinador general del PP català, Xavier García Albiol, ha considerat aquest divendres que parlar de 'pistoles' en el cas del procés sobiranista no és el més encertat. "No hem de parlar de pistoles, però sí que hem de dir que hi ha un problema seriós que s'ha de resoldre", ha afirmat en una entrevista a TV-3.

Molt més contundent ha sigut el secretari general de PodemAlbano Dante Fachin, que des dels micròfons de Catalunya Ràdio ha qualificat de "miserables" i "vergonyoses" les declaracions de Feijóo. "Està més còmode en el vaixell d'un narcotraficant que mirant la gent que pacíficament es manifesta", ha remarcat.

Notícies relacionades

La vigília, el portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, va exigir al president gallec una rectificació pública i va reclamar no criminalitzar els independentistes perquè sempre han destacat pel seu pacifisme i democràcia. "No s'hi val tot, senyor Feijóo. Si ets capaç de relacionar-te amb gent molt rara, tu sabràs, però intentar barrejar l'independentisme català amb les pistoles és més que desgraciat", va afegir Homs, fent també referència a l'amistat de Feijóo amb el 'capo' de la droga Marcial Dorado.

Escolteu aquí les polèmiques declaracions del polític gallec (entre el minut 12.31 i el 14.56).