CAMPANYA A GALÍCIA

Girauta es pregunta "què passarà amb Espanya" després d'un any sense Govern

"Fins que els vells partits es regenerin, no formarem govern amb ells", afirma Rivera

 

  / FERRAN SENDRA

1
Es llegeix en minuts

El portaveu parlamentari de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, s'ha preguntat avui "què passarà amb Espanya" i "què passarà amb Galícia" després que hagi passat gairebé un any sense un Govern a Espanya.

En un acte electoral a Compostel·la per recolzar la candidata a la presidència de la Xunta, Cristina Losada, ha clamat per un "prou" al "llenguatge de la confrontació", que es manté "malgrat tots els esforços que nosaltres hem fet".

"Nosaltres hem demostrat que som els del sí", ha manifestat Girauta, i ha lamentat que el bloqueig institucional estigui afectant "tots els nivells del poder a Espanya", i tot això ho atribueix a l'"encasellament dels vells partits" i al "corrent negatiu o destructiu" de les confluències de Podem, que "afecta el futur de tots".

El dirigent ha reclamat suport a C's, pel control i la fiscalització que pot exercir aquest "partit nou, transparent, desacomplexat i sense prejudicis ideològics". És necessària, ha reivindicat Girauta, una "economia pròspera en un país lliure", en "un país que no sigui el d'uns o el d'altres" i sí "el país de la gent".

SENSE CORRUPCIÓ

Per la seva banda, el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assenyalat que "fins que els vells partits es regenerin, no formarem govern amb ells", però sí que hi establirem un diàleg, perquè "si no negociem amb els que tenen corrupció, ¿amb qui negociem, si tots en tenen?".

El líder de C's ha recordat que les pràctiques corruptes no van aparellades a l'activitat política espanyola, no és una "plaga bíblica", i per això no s'ha d'emparar, "mirar cap a una altra banda" o "desaparèixer del mapa tres dies".

Tampoc quedar-se de "comentaristes de l'actualitat", com segons ell fa Podem, amb el seu màxim representant, Pablo Iglesias, perquè "estem en un temps de canvi, però també de diàleg".

Notícies relacionades

S'ha de fer front a aquesta plaga, ha reivindicat Rivera, lluitar contra ella, no "tapar-la", i "mirar als ulls" als investigats per, amb això, ensenyar-los "la porta" de sortida, i així poder negociar un Govern, ja que C's exigeix "pactes i canvis contra la corrupció".

"Fins que els vells partits es regenerin, no compartirem govern amb ells", ha apuntat, i "ara per ara, preferim agafar distància", ja que no és intranscendent el fet de "trencar una llança a favor de la gent honrada". "Els ciutadans ens han votat per a això, per fer fora els corruptes", ha subratllat Albert Rivera.