Polèmica per la casa d'un milió d'euros de la candidata de Podem Euskadi

En un recent reportatge de televisió s'ha sabut que viu en una vivenda valorada en un milió d'euros

En un vídeo, Pili Zabala explica que va comprar la casa amb la indemnització rebuda per un accident de trànsit

jrico35434568 gra405  vitoria  08 09 2016   la candidata a lehendakari por160913191245

jrico35434568 gra405 vitoria 08 09 2016 la candidata a lehendakari por160913191245 / David Aguilar

1
Es llegeix en minuts
Aitor Ubarretxena
Aitor Ubarretxena

Periodista

ver +

La campanya basca s'ha vist enterbolida per la tempesta de crítiques que ha rebut la candidata d'Elkarrekin Podem per tenir una vivenda valorada en un milió d'euros. Pili Zabala ha hagut d'explicar en un vídeo que va rebre una indemnització per un accident que li va impossibilitar continuar amb la seva carrera professional, i que va destinar els diners a comprar una casa per a tota la família.

Pili Zabala detalla, "perquè en política sempre s'han de donar explicacions", que va tenir un accident de trànsit en què se li van amputar dues falanges de la mà dreta. Com que era una odontòloga jove i destra, va rebre una forta indemnització perquè les seqüeles li impedien continuar amb la seva activitat professional.

Igualment, ha apuntat que va decidir invertir aquella quantitat de diners en la compra d'una casa al costat del mar, pensant en els seus fills i en la seva mare. El seu missatge d'explicació a Twitter ha rebut centenars de retuits i 'M'agrada', encara que han sigut milers les crítiques que s'han compartit a les xarxes socials que fan al·lusió al valor de l'immoble i als postulats de Podem.

La polèmica va començar fa una setmana, després de l'emissió d'un reportatge a l'ETB2, la televisió pública basca, sobre la vida personal dels candidats a les eleccions autonòmiques del 25 de setembre. La casa de Zabala va sorprendre un dels reporters del programa, que no va poder evitar exclamar: "¡Quin tros de casa, és preciosa!".

Notícies relacionades

Entre els televidents no van trigar a sorgir els que van compartir a les xarxes socials que les vivendes d'aquesta luxosa zona, ubicada al municipi guipuscoà de Zarautz, tenen un valor aproximat d'un milió d'euros. Els simpatitzants d'EH Bildu han capitalitzat bona part de les crítiques a Zabala per presentar-se com una "persona corrent" i viure en una casa de luxe.

A l'entrevista, Zabala explica que el seu objectiu és "humanitzar" la política basca i aconseguir que Euskadi sigui un país inclusiu en què hi hagi igualtat d'oportunitats per a totes les persones. En campanya, el seu missatge està incidint en la necessitat de garantir el futur laboral dels joves i les persones de mitjana edat expulsades del mercat laboral per l'actual crisi.