C's demana la dimissió de Rajoy per les "mentides" en el 'cas Soria'

El partit taronja s'allunya del PP després del 'dimarts negre' i la nova informació sobre la designació de l'exministre per al Banc Mundial

undefined34469512 madrid 26 06 2016 politica  el jefe debcampa a de ciudadanos160711132515

undefined34469512 madrid 26 06 2016 politica el jefe debcampa a de ciudadanos160711132515 / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts
PILAR SANTOS / MADRID

Tots els partits s'intercanvien aquests dies la mateixa acusació: són els altres els que volen terceres eleccions. I mentrestant, els uns i els altres comencen a marcar perfil propi. Ciutadans, que va firmar fa només tres setmanes un acord d'investidura amb Mariano Rajoy i aquest dilluns va donar un cop de mà al Congrés als conservadors per facilitar-los que les explicacions sobre el 'cas Soria' fossin en comissió i no al ple, han començat aquest dimecres a fer-ho sense dissimular. El vicesecretari general, José Manuel Villegas, ha insistit aquest matí a 'Espejo público' (Antena 3) que el president en funcions hauria de dimitir per la designació a dit de Soria per optar al càrrec de director executiu del Banc Mundial. "Les explicacions de Guindos sobre Soria demostren que va actuar de manera grollera per col·locar en un càrrec un amic del ministre (...) Hauria d'assumir les seves responsabilitats: o el ministre o el president", ha assegurat Villegas.

Notícies relacionades

En la compareixença a la comissió, el ministre d'Economia va admetre que no era obligatori ser funcionari per optar a aquest alt càrrec del Banc Mundial, en contra del que havia dit el mateix Rajoy, i també va reconèixer que el procés de selecció és clarament "millorable", ja que va tenir poca publicitat i la seva designació va ser "discrecional". Guindos va mantenir que Soria era el candidat més idoni dels 10 que es van presentar. "Si Rajoy sabia que això estava passant i li dóna cobertura i no pren cap mesura perquè Guindos assumeixi responsabilitats, és que està assumint les del ministre", ha subratllat Villegas. 

El portaveu a la comissió, Toni Roldán, ja va demanar dimarts dimissions. "O Guindos, o el president o la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría", va dir.