CAMPANYA PER AL 25-S

Iglesias irromp a Euskadi amb un discurs social i patriòtic

El líder de Podem està convençut que el PNB pactarà amb el PP després de les eleccions basques

 

  / MIGUEL TONA

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BILBAO

Podem no té cap problema a dir que Euskadi és una nació i a defensar el dret a decidir com a declaració de principis davant uns eventuals pactes al País Basc després de les eleccions del pròxim dia 25. Amb aquestes credencials es va presentar ahir el seu líder, Pablo Iglesias, en el seu primer acte de la campanya basca a Barakaldo (Biscaia).

    Malgrat aquestes senyes d’identitat tan vinculades a alguns sectors de la ciutadania basca, Iglesias va exposar les idees que defineixen el seu partit des que va irrompre en l’escena política: la pàtria és la gent. I va rematar la reflexió al dir que pàtria «pot significar el mateix per a un basc i un madrileny», perquè del que es tracta és d’«assegurar els serveis públics» amb unes institucions que defensin els ciutadans i que no estiguin «al servei de mafiosos».

PACTES POSTELECTORALS

Notícies relacionades

Davant unes enquestes que auguren una repetició del triomf del PNB i un empat tècnic entre Podem i Bildu en la segona posició, Iglesias va mirar de trencar aquesta previsió i apostar per obrir-se pas perquè el seu partit sigui decisiu en la formació d’una alternativa al nacionalisme penabista. En tot cas, els pactes postelectorals els decidiran els militants a Euskadi.

    Iglesias va recordar que Podem va guanyar les eleccions generals de desembre i juny a Euskadi: «Perquè sonem de veritat i ens assemblem a la gent normal», va afirmar. En la seva opinió, Podem atrau electors del PNB, el PSE i Bildu, però no va dubtar a assegurar que el PNB pactarà amb el PP després del 25-S. També va justificar la seva negativa a acceptar el pacte ofert per Pedro Sánchez, amb PSOE i Ciutadans, perquè la formació d’Albert Rivera «acaba de votar-li la investidura al PP».