RELLEU A L'ORGANISME ANTICORRUPCIÓ

Forcadell demana "honradesa i independència" al nou director de l'Oficina Antifrau

Miguel Ángel Gimeno promet "imparcialitat i transparència" en la seva presa de possessió

jrico35404681 barcelona   barcelones     06 09 2016   politica   toma de p160906142821

jrico35404681 barcelona barcelones 06 09 2016 politica toma de p160906142821 / JOAN PUIG PASQUAL

1
Es llegeix en minuts

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha reclamat aquest dimarts "honradesa i independència" al nou director de l'Oficina Antifrau, Miguel Ángel Gimeno, i que no utilitzi el càrrec "en favor d'interessos personals, partidistes o ideològics". El magistrat, que ha pres possessió del càrrec després de la destitució del seu antecessor, Daniel de Alfonso, per la polèmica generada per la seva conversa gravada amb el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, s'ha compromès a exercir la seva nova responsabilitat amb "imparcialitat i transparència".

En la seva intervenció, Forcadell ha afirmat que el contingut de les converses entre De Alfonso i el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, "han sigut un cop molt dur no només per a la imatge de l'oficina, sinó per a tots els ciutadans de Catalunya". Per això, ha emplaçat Gimeno a assumir com a principal responsabilitat "recuperar la confiança" dels catalans en la institució.

La presidenta del Parlament ha considerat que "fa falta que la ciutadania torni a veure en l'OAC una institució que va ser pionera a l'Estat" i que ha de ser "un instrument útil i eficaç en la lluita contra la corrupció, que no sigui utilitzat en favor d'interessos personals, partidistes o ideològics".

"Desitjo que pugui desenvolupar la seva nova responsabilitat amb plena independència, rigor, eficàcia i honradesa. Compta amb el suport del Parlament i per extensió de la ciutadania. L'animo a fer de l'OAC un organisme exemplar, un referent, un motiu d'orgull i que ajudi a aconseguir una democràcia més plena i neta de corrupció", ha assenyalat.

La presidenta de la Cambra catalana ha recordat que tota democràcia requereix la confiança de la ciutadania en les seves institucions i, en aquest sentit, l'OAC és "una figura clau en la lluita contra la corrupció i el frau, amenaces permanents en qualsevol sistema democràtic".

Notícies relacionades

Si bé ha matisat que l'OAC "no és la responsable única", sí que ha insistit que aquest organisme "juga un paper molt important en la construcció d'un país més net i una democràcia de qualitat".

"El context ens ofereix una oportunitat, la de recuperar l'impuls d'aquesta oficina, reforçar la seva imatge i millorar-la a partir del treball seriós, rigorós i diari", ha sentenciat Forcadell, que ha acabat amb un "endavant i bona feina".