PREPARATIUS DE L'ONZE DE SETEMBRE

Guia de la Diada 2016 de l'ANC: trams, inscripcions i samarreta

Aquests són els passos a seguir per participar en la manifestació independentista

diada-anc

diada-anc

3
Es llegeix en minuts

La principal novetat de la manifestació de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural en la Diada 2016 és que serà un acte descentralitzat. Hi haurà cinc concentracions simultànies en cinc ciutats (Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga), que volen representar els pilars d'una hipotètica república catalana: la llibertat (Barcelona), el progrés (Tarragona), l'equilibri territorial (Lleida), la justícia social (Salt) i la cultura (Berga). Cada manifestació estarà dividida en diversos trams i les activitats en cada un dels cinc enclavaments estaran coordinades perquè es facin de manera successiva, a partir de les 17.14 hores de diumenge que ve. A continuació expliquem el funcionament dels actes i com inscriure-s'hi per participar-hi.

¿ON S'UBICARAN ELS TRAMS?

-Barcelona: passeig de Sant Joan i passeig de Lluís Companys (des de l'avinguda Diagonal fins a l'entrada del parc de la Ciutadella).

-Tarragona: Rambla Nova, des del Balcó del Mediterrani fins a la plaça Imperial Tàrraco.

-Lleida: curs del riu Segre, entre el Pont Vell i la passarel·la del Liceu Escolar.

-Salt: passeig dels Països Catalans, des del carrer de Cervantes fins al carrer de Miquel Martí i Pol.

-Berga: passeig de la Pau (fins a la carretera de Sant Fruitós).

¿COM APUNTAR-S'HI?

Una persona pot apuntar-se a qualsevol de les cinc manifestacions, que estaran dividides en trams, fins a un total de 44. Per inscriure-s'hi s'ha d'omplir un formulari a la pàgina web de l'ANC, apuntar-se al tram del punt indicat i confirmar la inscripció a través d'un correu electrònic que remetran els organitzadors.

La confirmació a través del correu electrònic s'haurà de fer abans de 24 hores perquè la inscripció sigui vàlida. Si en 24 hores el participant no ha rebut el correu, voldrà dir que hi ha hagut algun error i haurà de tornar a fer el registre. També és possible inscriure-s'hi per telèfon, trucant al 93 446 49 92 de dilluns a divendres, de 10 a 14 hores i de 16 a 20 hores.

En un mateix correu electrònic s'hi poden apuntar fins a un màxim de cinc persones per poder anar juntes. Si és una entitat o un col·lectiu, pot posar-se en contacte amb l'assemblea territorial de l'ANC més pròxima per inscriure-s'hi com a grup.

¿ES POT CANVIAR D'UBICACIÓ O ANAR-HI SENSE INSCRIPCIÓ?

Els organitzadors reclamen que tots els assistents s'hi hagin inscrit prèviament per intentar cobrir tots els trams de la manifestació i evitar zones amb poca afluència. Si un inscrit vol canviar d'ubicació, s'haurà de donar de baixa del registre que hagi fet i triar un nou tram. En tots els casos, l'ANC recomanarà al participant un dels trams més pròxims al seu lloc de procedència.

¿QUÈ S'HA DE PORTAR?

L'ANC i Òmnium han elaborat un 'pack de la Diada' que cada assistent ha de comprar al seu tram de la manifestació. El lot consisteix en una samarreta, un domàs (una bandera per al balcó) i un retolador per poder posar el nom a la samarreta i formar un equip tots junts. No és obligatori adquirir aquest 'pack', però l'organització recorda que la venda d'aquest marxandatge és una font d'ingressos "imprescindible" per poder portar a terme l'acte.

El lot es pot comprar a la botiga web de l'Assemblea, a la seu nacional de l'ANC a Barcelona (carrer de la Marina, 315), a les seus de les assemblees territorials de l'entitat i en altres establiments col·laboradors (com Bon Preu, Abacus, Productes de la Terra, Valvi i Spar).

¿COM ES DESENVOLUPARÀ L'ACTE?

Notícies relacionades

Durant tot el dia hi haurà concerts i parlaments en cada punt, però l'acte central s'iniciarà a les 17.14 hores amb el repic de campanes de la Seu Vella de Lleida. A cada ciutat es repetirà el mateix format, començant a Lleida i seguint per aquest ordre a Berga, Salt, Tarragona i Barcelona.

Un presentador donarà la benvinguda i seguidament una personalitat llegirà un fragment d'un manifest comú redactat per les entitats organitzadores. Tot seguit, sonarà una cançó instrumental, preludi del llançament d'un coet a cada ciutat i de la confecció d'un mosaic, que consistirà a aixecar unes cartolines que hauran repartit els voluntaris. Per acabar, una colla aixecarà un castell que simbolitzarà un dels pilars de la república catalana.