DEBAT D'INVESTIDURA

Podem, entre el xiclet de MacGyver i el rentat amb Dixan

Iglesias, Garzón i Domènech han retret a Rajoy els nombrosos casos de corrupció del PP i el seu origen franquista

  / AGUSTÍN CATALÁN

 
Debat d’investidura de Rajoy. Iglesias diu als populars que ells són la corrupció i a Rivera que és el xiclet de MacGyver del règim perquè serveix per a tot. 
Debat d’investidura de Rajoy. Rajoy, a Pablo Iglesias: Mai li he retret que aixequi el puny, sempre que no sigui obligatori.
Debat d’investidura de Rajoy. Iglesias, a Rajoy: El seu partit el van fundar ministres d’una dictadura.
Debat d’investidura de Rajoy. Domènech, a Rivera: Roma no paga traïdors.
Debat d’investidura de Mariano Rajoy. Iglesias, a Sánchez: Estem disposats a intentar-ho.
Debat d’investidura de Rajoy. Xavier Domènech, d’En Comú Podem, assegura que els catalans poden decidir sobre la seva nació i adverteix que no es pot governar ignorant el crit del 20-D.

/

2
Es llegeix en minuts
VÍCTOR VARGAS LLAMAS / BARCELONA

Amb rotundes crítiques sobre la corrupció i sobre l'origen franquista del PP s'ha manifestat el líder de PodemPablo Iglesias, en la seva intervenció en la segona sessió del debat d'investidura de Mariano Rajoy. En la primera ocasió en què els dos dirigents han debatut en seu parlamentària, Iglesias també s'ha mostrat molt crític amb el pacte establert entre la formació popular i Ciutadans. Compartint intervenció amb Iglesias, el coordinador d'IU, Alberto Garzón, ha retret les polítiques realitzades pels populars, en què les elits han sigut les grans beneficiades, mentre que Xavier Domènech, d'En Comú Podem, ha reivindicat el dret a decidir dels pobles. Rajoy els ha replicat apel·lant als 8 milions de votants que avalen el seu programa de govern.

PABLO IGLESIAS

La corrupció és als gens del seu partit. Que presumeixin de l'acord anticorrupció amb Ciutadans és indecent. És mentida que vulguin combatre la corrupció perquè vostès són la corrupció.

Vostè diu que és demòcrata. I parla de sobirania en l'aniversari de la modificació de l'article 135 de la Constitució sense consultar el Parlament. Això és un dèficit democràtic.

Les elits i el PP estan utilitzant Ciutadans com el xiclet de MacGyver, per tapar els forats dels partits tradicionals. I el senyor Rivera és el MacGyver del règim, serveix per a tot, perquè tot segueixi com fins ara i no canviï res.

Rivera ha reconegut la seva credibilitat per Espanya. Gairebé escriu el seu epitafi: 'Vaig perdre la credibilitat per Déu i per Espanya'. 

Senyor Sánchez, ja el vaig advertir dels perills de la 'hipoteca taronja'. Suposo que deu estar d'acord que no són els socis més fiables.

Li dono les gràcies, senyor Sánchez, per no facilitar un govern del PP, però pensi que avui hi haurà una majoria de diputats rebutjant el PP. Amb ells hauríem d'intentar una alternativa de govern. Decideixi's.

ALBERTO GARZÓN

En els seus 4 anys de mandat, la seva política ha sigut un èxit. L'inconvenient és que ho ha sigut per als privilegiats d'aquest país. 

Amb la subtilesa del doctor Mengele, ha torturat la gent parlant de recuperació econòmica, però només se n'han beneficiat els més rics.

Vostè ignora una majoria social. Hi ha gent que no pot menjar tres vegades al dia o escalfar la seva llar a l'hivern.

XAVIER DOMÈNECH

(Sobre el pacte anticorrupció firmat pel PP amb Ciutadans). Per més bo que sigui el Dixan que utilitzin, tota la corrupció del seu partit no es pot blanquejar.

No pot seguir governant un partit que ha batut tots els rècords de corrupció d'aquest país.

(Cita Salvador Espriu). 'Mai no podrem ser si no som lliures'.

MARIANO RAJOY

A nosaltres ens voten 8 milions de persones. Diu que a vostès els voten estudiants, obrers, autònoms... ¿I als altres? ¿Només rics o gent despistada?  

¿No creu que està una mica desfasat el discurs dels rics i els no rics? No em considero ric i no m'ha pressionat mai cap ric. 

El senyor Iglesias no s'equivoca mai. ¿A més de vostè i els seus coreligionaris, hi ha algú més a la Cambra que tingui alguna cosa bona? ¿Som dolents per raons genètiques o ho anem adquirint amb el pas dels anys?

Senyor Sánchez, ja li vaig dir que l'alternativa a un govern del PP és un govern de mil colors i radical.

Notícies relacionades

Jo no li he retret mai que aixequi el puny mentre no sigui obligatori, senyor Iglesias.

(Sobre la UE). Quan un entra en un club, convé acceptar les normes. A Grècia n'hi va haver que van haver de fer just el contrari del que van dir a la gent.