Rajoy adorm l'oposició

PSOE: "És un candidat cansat, un buròcrata amb falta d'ambició"

Podem: "És un discurs mediocre, de xantatge, a l'espera que Espanya es resigni"

undefined35328510 madrid  30 08 2016  politica   pleno de investidura de la xi160830205736

undefined35328510 madrid 30 08 2016 politica pleno de investidura de la xi160830205736 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Els grups de l'oposició sabien que no sentirien grans novetats en el discurs de Mariano Rajoy com a candidat a la investidura, però estaven preparats per a una intervenció més enèrgica, i s'han trobat, en canvi, amb un missatge pla i desapassionat. El PSOE considera que les seves paraules demostren una falta d'ambició” i fins a quin punt està “esgotat” el projecte polític que representa. El portaveu socialista, Antonio Hernando, ha qualificat el discurs de tràmit “burocràtic” redactat en un to “d'autobombo i complaença”. 

El portaveu de Podem, Íñigo Errejón, també ha subratllat el “to soporífer” del discurs, al seu parer, destinat a fer un "xantatge" perquè “Espanya es resigni”, mentre evitava parlar de corrupció. Rajoy només ha dedicat un minut i 34 segons a parlar de les conductes il·lícites, ha assenyalat el podemista.

Notícies relacionades

El líder d'En Comú Podem, Xavier Domènech, s'ha sumat a aquesta lectura i ha afegit que el candidat ha utilitzat el dret a decidir per plantejar un fals enfrontament entre Catalunya i Espanya.

El to de la intervenció de Rajoy ha sigut tan moderat que fins i tot a sorprès Ciutadans, amb qui acaba de firmar el pacte d'investidura. “Més enllà de qüestions d'estil, podria traslluir una falta de fe que no entenem. Animem Rajoy a confiar més en la seva candidatura”, ha assenyalat Juan Carlos Girauta, representant de C’s.