El PP actualitza la seva web per treure Mato de l'executiva al donar-se ella de baixa

La ministra va comunicar la decisió a Rajoy a mitjans de juliol a través d'una missiva

Ana Mato, el gener d’aquest any, en una convenció del PP a Madrid.

Ana Mato, el gener d’aquest any, en una convenció del PP a Madrid. / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

El Partit Popular ha actualitzat aquest dijous la pàgina web i la composició del comitè executiu nacional per treure l'exministra Ana Mato de la seva composició, ja que ella mateixa va renunciar a ser vocal d'aquest òrgan a mitjans de juliol.

Fonts de l'entorn de Mato han informat Efe d'aquest fet, que va transcendir aquest dimecres a última hora quan es va saber que la mateixa Mato s'havia donat de baixa voluntàriament del comitè executiu en la segona setmana del mes passat.

Aquesta decisió la va formalitzar a través d'una carta adreçada al president del PP, Mariano Rajoy, en què li comunicava que per motius professionals, i per la incompatibilitat d'aquests amb la vocalia del comitè, renunciava a ser una integrant més. Afegeixen les fonts que aquesta carta la va remetre al líder dels populars a mitjans de juliol.

DECISIÓ SOBRE LES CONDICIONS DE RIVERA

En els 90 integrants del comitè executiu nacional recaurà gran part de la responsabilitat que s'iniciïn les negociacions entre el PP i Ciutadans Ciutadans per poder arribar al suport de la formació d'Albert Rivera a Rajoy, si al final es presenta a la investidura, punt encara no confirmat.

Després de la tercera reunió des del 26-J amb el líder de Ciutadans, el candidat del PP va manifestar que abans d'acceptar les sis condicions per al suport a la investidura, les consultaria amb el seu Comitè Executiu, al qual ha convocat per dimecres que ve.

Notícies relacionades

Entre els membres d'aquest comitè, a part de Rajoy i del seu equip de direcció, amb la secretària general, María Dolores de Cospedal, al capdavant, hi figura com a president d'honor José María Aznar. Així mateix, hi figuren més de 30 vocals electes o vocals per lliure designació, entre ells càrrecs i noms controvertits per haver estat o estar relacionats amb presumptes casos de corrupció, com l'exalcaldessa de València i actual senadora, Rita Barberá, o l'expresident madrileny Ignacio González.

Ana Mato va ser ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat des de finals del 2011 fins a finals del 2014, quan va dimitir al considerar el jutge que llavors instruïa el 'cas Gürtel', Pablo Ruz, que s'hauria pogut beneficiar dels suposats regals de la trama Gürtel dirigits al seu exmarit.