04 d’abr 2020

Anar al contingut

ERC i el PDC demanen una comissió d'investigació sobre el 'Fernándezgate'

La iniciativa se suma a una de molt similar registrada pels socialistes tres setmanes enrere

"Rivera és com Groucho: si no t'agraden els meus principis, en tinc uns altres", diu Homs sobre l'acostament de C's al PP

ERC i el PDC demanen una comissió d'investigació sobre el 'Fernándezgate'

JOSE LUIS ROCA

El Partit Demòcrata Català (PDC) i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) han acordat sol·licitar de forma conjunta una comissió d'investigació parlamentària sobre les controvertides converses  que va mantenir el 2014 el ministre de l'Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, amb el llavors director de l'Oficina Antifrau de la Generalitat, Daniel de Alfonso, centrades a conspirar contra dirigents polítics independentistes. Aquesta iniciativa se suma a una de molt similar registrada al Congrés pels socialistes el 20 de juliol.  

L'encarregat d'anunciar la petició, Francesc Homs, portaveu a la Cambra baixa de l'antiga Convergència, ha assenyalat aquest dijous que l'anomenat ‘Fernándezgate’ va tenir un “impacte important” quan va ser publicat, però que l'escàndol encara està “per saldar”. En aquest sentit, la mesura adoptada per ERC i el PDC se sumarà al “compromís” d'actuar davant els tribunals per aquest cas.

LES TERCERES ELECCIONS

Homs també s'ha referit a qüestions de més actualitat. Per una banda, ha assenyalat que el grup mixt, del qual formen part els vuit diputats del PDC al quedar-se sense grup propi per vegada primera en 30 anys, recorrerà davant la Mesa la ubicació dels seus parlamentaris a l'hemicicle, establerta a la zona coneguda popularment com “el galliner”. Per una altra, el dirigent independentista ha tornat a apostar per unes terceres eleccions com a desenllaç més probable a l'actual bloqueig polític. “El PSOE no se suïcidarà fent president Mariano Rajoy”, ha assenyalat Homs, que també ha comparat Albert Rivera amb Groucho Marx. Segons ell, l'actitud que guia el líder de Ciutadans és aquesta: “Si no t'agraden els meus principis, en tinc uns altres”.