Patxi López: "¿O Rajoy o terceres eleccions? Això és un xantatge"

L'expresident del Congrés es queixa de les pressions a què estan sotmesos els socialistes

 

  / DAVID CASTRO

1
Es llegeix en minuts

L'expresident del Congrés Patxi López ha exigit a Mariano Rajoy que deixi de banda les amenaces i comenci a treballar per assegurar-se la investidura. L'ara diputat ras del PSOE ha assegurat en declaracions a cadena SER que el PP està fent xantatge als partits amb la multa que podria imposar Brussel·les i amb la convocatòria d'unes terceres eleccions.

Així, el diputat socialista ha demanat a Rajoy que busqui acords amb forces polítiques que li puguin garantir la investidura i també l'estabilitat del futur govern. López ha reiterat que entre aquestes formacions no hi figura el PSOE, que no pot "avalar i blanquejar" un govern definit per les polítiques de retallades i la corrupció

El dirigent ha descartat rotundament l'abstenció del PSOE. Tot i així, ha qualificat com un fet positiu l'acostament entre el PP i C's de cara que la formació taronja passi de l'abstenció al 'sí', una maniobra que augmentaria les pressions sobre els socialistes.

Notícies relacionades

El diputat ha lamentat les pressions rebudes, a la vegada que es qüestionava per què els populars no hi van estar sotmesos quan Pedro Sánchez es va presentar com a candidat a la presidència. 

Preguntat sobre un govern alternatiu, López ha assegurat que no veu possible una majoria d'esquerres i ha culpat Podem de votar en contra de la investidura de Sánchez, fet al qual ha atribuït que avui hi hagi majoria conservadora al Congrés.