11 jul 2020

Anar al contingut

La presidenta de la CNMV va utilitzar el 'petit Nicolas' de mediador

El jove va presentar a Elvira Rodríguez una empresària que va denunciar la comissió del mercat de valors, segons 'El Plural'

La presidenta de la CNMV va utilitzar el 'petit Nicolas' de mediador

L'exministra de Medi Ambient del PP Elvira Rodríguez va utilitzar com a mediador Francisco Nicolás, conegut popularment com a 'petit Nicolás', per guanyar punts que li permetessin arribar al càrrec de presidenta de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Segons informa 'El Plural', a finals de juliol del 2012 la llavors diputada popular va acceptar una proposta del jove de Noves Generacions afí a la FAES per reunir-se al seu despatx del Congrés amb ell i amb Sara Pérez Frutos, propietària de l'empresa d'assessorament financer Dracon Partners. Totes dues tenien coses a guanyar amb aquella trobada.

D'acord amb 'El Plural', Pérez Frutos coneixia Nicolás (llavors encara un anònim per al gran públic) de les seves trobades actes de la FAES i aquell estiu del 2012 va explicar al seu amic els seus problemes empresarials: alguns directius de la CNMV, segons va denunciar davant la UDEF, l'estaven assetjant perquè la seva companyia havia crescut massa de pressa i facturava massa per al que era habitual en el sector. Llavors, Nicolás va proposar aquesta cita amb Elvira Rodríguez, cosa que a una li serviria per mirar de resoldre els seus conflictes amb la comissió i a l'altra li valdria per obtenir informació amb la qual demostrar al ministre d'Economia, Luis de Guindos, la seva capacitat per presidir la comissió.

LA REUNIÓ I LA FISCALIA

En aquella cita, Pérez de Frutos li va mostrar a Rodríguez bona part de la documentació de la qual disposava i li va comentar a l'exministra els seus problemes amb alguns càrrecs de la CNMV. La diputada popular li va mostrar la seva comprensió i va demanar estar pendent del que passés. Pocs dies després de la primera entrevista, l'empresa de Pérez Frutos va ser tancada i se li va retirar la llicència. Ella l'hi va explicar a 'Fran' i ell li va enviar a Rodríguez un 'e-mail' en el qual li explicava els fets i li exposava les al·legacions de l'afectada. "Estan collonudes, Fran", li va respondre l'exministra.

Com recorda 'El Plural', Pérez Frutos va anar paral·lelament a la UDEF per denunciar la seva situació. La policia judicial va obrir una investigació amb el nom d'operació Parc, que cinc anys després segueix oberta i que des del juny del 2015 dirigeix el fiscal de l'Audiència Nacional Daniel Campos. Entre les proves figura la gravació d'una altra reunió entre Pérez de Frutos i Rodríguez, una trobada que es va celebrar al despatx de la segona quan ja era presidenta de la CNMV.