El Rei deixa per a la setmana que ve la ronda amb els partits

El Monarca començarà dimarts les audiències per decidir a qui encarrega la formació de govern

ERC i Bildu han tornat a declinar la seva participació en les converses

undefined34768109 madrid 21 07 2016  pol tica    la presidenta del congreso  a160721141845

undefined34768109 madrid 21 07 2016 pol tica la presidenta del congreso a160721141845 / AGUSTIN CATALAN

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Felip VI ha decidit esperar fins dimarts que ve però farà una ronda 'exprés' . S'entrevistarà amb els líders polítics per intercanviar impressions sobre les possibilitats d'una investidura. El Rei ha traslladat a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, que començarà aquestes cites després del cap de setmana i de la festivitat de Sant Jaume, que no és laborable a Madrid. Com és habitual, l'ordre d'assistència al palau de la Zarzuela serà de menys a més representació parlamentària. El primer a anar-hi serà, per tant, Pedro Quevedo, el representant de Nova Canària. 

Notícies relacionades

Alberto Garzón hi anirà dimarts a les sis de la tarda, Albert Rivera, dijous a les 9.30 h, i Pedro Sánchez dijous a les 12.30 h, segons han avançat els seus respectius equips. A l'espera que la Casa Reial confirmi l'agenda completa, aquestes cites indicarien que la ronda finalitzarà dijous a la tarda després de la reunió amb Mariano Rajoy. 

La presidenta del Congrés compareixerà aquest migdia a la Cambra baixa per explicar tots els detalls que li ha traslladat Felip VI. Després de les eleccions de desembre, la ronda de consultes del Rei amb els líders polítics va durar cinc dies. El 22 de gener Mariano Rajoy va desistir a intentar la investidura i el 4 de març Pedro Sánchez es va sotmetre a la Cambra, apuntalat pel pacte amb Ciutadans, però no va aconseguir la majoria suficient. En aquesta ocasió el Monarca condensarà les consultes en tres jornades, de dimarts a dijous.