Coalició Canària vaticina que no hi haurà govern fins a l'octubre, sense Rajoy ni Sánchez

Ana Oramas creu que la primera investidura del líder del PP serà fallida i el seu partit haurà de rellevar-lo si vol formar govern

tecnicomadrid32569000 ana oramas

tecnicomadrid32569000 ana oramas

1
Es llegeix en minuts

La portaveu de Coalició Canària al Congrés dels Diputats, Ana Oramas, el vot de la qual podria ser decisiu per investir Mariano Rajoy si aquest al seu torn aconsegueix el vot afirmatiu de C's i el PNB, ha vaticinat aquest dimecres que no hi haurà acord per formar govern fins a l'octubre i que aquest no estarà encapçalat pel líder del PP, perquè en la seva opinió hi haurà "una substitució de líders" tant al partit conservador com al PSOE després dels resultats de les eleccions de diumenge passat.

En una entrevista a Ràdio Nacional, la diputada ha subratllat que aquest no és el seu desig, perquè les Canàries necessiten un nou govern ara mateix, però sí que creu que és el que passarà vistes les posicions dels principals partits, malgrat l'interès de Rajoy que a primers d'agost hi hagi ja un acord.

Oramas no creu que es convoquin unes terceres eleccions --"estic convençuda que el PSOE no ho permetrà"--, però opina que l'organització del nou gabinet no es resoldrà "en un obrir i tancar d'ulls" perquè ni socialistes ni Ciutadans recolzaran que el presideixi Rajoy i perquè es negociaran molts continguts. "No és un tema ràpid ni una negociació amb fotògrafs i periodistes", ha advertit.

GOVERN DEL PP AMB C'S, PNB I CC

El candidat del PP, segons la seva interpretació, afrontarà una primera investidura a l'estiu que serà fallida; el segon intent serà a l'octubre, després d'un procés intern de canvi de dirigents tant al PP com al PSOE que faciliti l'acord entre diversos. "Hi haurà govern del PP en coalició amb Ciutadans i amb suports puntuals del PNB i de nosaltres", ha vaticinat.

Notícies relacionades

Pel que fa a la substitució de Rajoy per un altre candidat, creu que no quedarà una altra opció encara que ha deixat clar que no serà exigència de Coalició Canària, perquè entenen que és legítim que el PP el mantingui com a número u.

El nou govern en minoria haurà de buscar pactes amb el PSOE i altres forces per portar endavant polítiques fonamentals; d'entrada, l'aprovació dels Pressupostos amb els ajustos que exigeix Brussel·les, ha dit; també la política europea, la reforma de la llei d'educació, de la reforma laboral i l'aprovació d'un nou finançament autonòmic, entre altres temes. En el seu cas a més reclamaran atenció de l'Estat a les Canàries.