Ada Colau jutja "terrorífic" que el PP hagi aconseguit més vots a Barcelona amb Fernández Díaz com a candidat

Demana una reflexió per analitzar els resultats, dels quals es considera "coresponsable"

crmartinez33520546 barcelona 12 04 2016  barcelona   confer ncia de l160421120450

crmartinez33520546 barcelona 12 04 2016 barcelona confer ncia de l160421120450 / ALVARO MONGE

1
Es llegeix en minuts

L'alcaldessa Ada Colau ha jutjat aquest dimecres que el fet que el PP hagi guanyat vots a BarcelonaPP  sent Jorge Fernández Díaz el cap de llista és "terrorífic en termes democràtics", tenint en compte que les eleccions generals de diumenge passat es van celebrar després de sortir a la llum les converses que va mantenir el ministre de l'Interior en funcions amb el director de l'Oficina Antifrau de CatalunyaDaniel de Alfonso.

"Que un ministre antidemocràtic, corrupte, que ha abusat del poder, que ha conspirat contra adversaris polítics, no només no hagi dimitit ni hagi sigut cessat, sinó que ha arribat com a cap de llista per Barcelona i ha guanyat vots, em sembla terrorífic en termes democràtics", ha manifestat Colau durant la inauguració de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya (UPEC).

Notícies relacionades

L'alcaldessa ha reclamat una reflexió a tots els polítics per analitzar per què es vota "un cap de llista que ha fet el que ha fet de forma provada i amb l'absoluta impunitat i cobertura de l'Estat", alhora que ha considerat que tots els partits han de sentir-se "coresponsables".

Colau també ha ofert el seu diagnòstic sobre la pèrdua de suports d'En Comú Podem. Segons el seu judici, es deu en part a la falta de mobilització d'alguns ciutadans, encara que ha posat en valor que l'important és que l'esquerra ha guanyat a Catalunya.