CARTA Als CANDIDATS

Passar la pantalla dels desnonaments amb les 5 de la PAH

Interpel·lem els partits perquè en els seus programes incloguin mesures antidesnonaments

abertran33509916 barcelona   barcelones     12 04 2016   sociedad  160412133058

abertran33509916 barcelona barcelones 12 04 2016 sociedad 160412133058 / JOAN PUIG

2
Es llegeix en minuts
Carlos Macías
Carlos Macías

Portaveu de la PAH

ver +

Durant set anys, a la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca hem denunciat l'estafa hipotecària i la complicitat dels governs; aturant desnonaments, pressionant la banca per acabar amb els deutes de per vida i reallotjant les famílies abandonades per l'Administració. Tothom sap que, on hi ha samarretes verdes, hi ha la PAH i la lluita pel dret a la vivenda.

Des del minut zero hem fet propostes legislatives. Canviar les lleis injustes per altres de més justes és urgent, perquè hi ha vides en joc, i només és qüestió de voluntat política. El 2012 vam portar al Congrés una iniciativa legislativa popular (ILP) amb suport social aclaparador a favor de la dació en pagament retroactiva, aturar els desnonaments i garantir el lloguer social. Aquesta proposta va ser bloquejada pel servilisme del PP a la banca i la seva indiferència cap al patiment de milers de famílies. Servilisme que ha tornat a demostrar suspenent a través del Tribunal Constitucional la llei 24/2015, nascuda d'una altra ILP impulsada a Catalunya i que en sols 9 mesos ha parat milers de desnonaments i talls d'aigua, llum i gas.

El 26J és una segona volta per als partits polítics. Ara tornaran a demanar-nos el vot. Ja que hauran de respondre si estan amb els Drets Humans o amb la banca. Per aquest motiu, la PAH també portarà a terme una segona volta de campanya: 'Les 5 de la PAH'. Tornarem a interpel·lar els partits perquè incloguin als seus programes electorals cinc mesures de mínims: dació en pagament retroactiva, lloguer assequible, stop desnonaments, vivenda social i subministraments bàsics garantits. Veurem què responen, però els seus programes ja ens donen respostes.

El PP no pot tenir responsabilitats de govern perquè les utilitza per servir la banca mantenint els seus privilegis a costa del patiment i la vida de milers de famílies. Continua apostant per la violació de Drets Humans, pels 184 desnonaments al dia. És "el partit dels desnonaments".

Ciutadans, que a Catalunya va votar “sí” a la llei 24/2015, recull ara mesures vagues en el seu programa electoral, fins i tot menys ambicioses que les que portava per al 20D. No demana responsabilitats a la banca i s'acosta perillosament al PP.

Units Podem recull la interpel·lació feta per la PAH. Compromisos que vigilarem molt de prop perquè es compleixin.

Notícies relacionades

El PSOE segueix a la zona grisa. Amb els desnonaments no hi ha mitges tintes. El PSOE ha de decidir si vol 184 desnonaments al dia, vivenda buida en mans de la banca per especular i famílies condemnades a deutes de per vida sumides a l'exclusió social i l'economia submergida; o si vol acabar amb tot això.  El PSOE ha d'oblidar-se de les portes giratòries i apostar pel dret a la vivenda digna coresponsabilitzant la banca i les subministradores. 

Hem d'aconseguir que aquesta legislatura sigui recordada com la legislatura en què "es va acabar per fi amb els desnonaments". Per a això informarem tota la població a la vegada que pressionarem els partits durant la campanya electoral perquè es posicionin clarament.