CONTROVÈRSIA AL SOBIRANISME

Sànchez sosté que l'ANC no està dividida

El reelegit president de l'entitat independentista promet cohesió

Es va imposar aquest dissabte per cinc vots a la seva rival Liz Castro en una llarga reunió interna

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El reelegit president de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Jordi Sànchez, va assegurar ahir que no hi ha divisió a l’entitat independentista, malgrat l’igualat resultat de la votació de dissabte per escollir el president per als dos pròxims anys.

Notícies relacionades

En una entrevista al canal 3/24, Sànchez va descriure la situació de l’ANC com de «pluralitat i diversitat», i va sostenir que a partir d’ara «tothom té clar que l’objectiu és treballar de manera unida». Sànchez es va imposar per 40 vots a 35 a la candidata alternativa, l’escriptora Liz Castro, que comptava amb el suport d’un nucli de dirigents crítics amb la gestió dels últims mesos, en especial per decisions com l’aval a Artur Mas per crear una llista conjunta entre CDC i ERC de cara a les autonòmiques del 27-S passat.

Segons el reelegit president, la divisió només respon a la «mediatització» dels debats interns i també al fet que «segons quines declaracions poden alimentar la sensació d’enfrontament». El sector dels afins a Sànchez ha criticat que la candidatura alternativa estigués impulsada o afavorida pels interessos d’ERC i la CUP.