La suma de Podem i IU es dirà Units Podem

1
Es llegeix en minuts
IOLANDA MÁRMOL / MADRID

La coalició electoral entre Podem i Izquierda Unida ja té nom: Units Podem. El nom segueix el costum adoptat per Podem en gairebé totes les seves confluències d'ocupar part del 'motto electoral' (En Comú Podem, per exemple a Catalunya). La primera part, lògicament, al·ludeix a la força d'Alberto Garzón i soci minoritari de la coalició, Izquierda Unida.

Notícies relacionades

L'espectre podemista també espera notícies de la manera com concorrerà precisament la seva marca catalana a les eleccions, si com a partit, com pretén el colauisme, o com a coalició electoral. L'objectiu és facilitar tant com es pugui que després del 26-J els diputats catalans de la força lila i el colauisme puguin formar un grup parlamentari propi, encara que la qüestió segueix costa amunt perquè dependrà molt de la voluntat política de la Mesa del Congrés que sorgeixi de les urnes.

Per una altra part, el PSOE ha aprovat aquest divendres per unanimitat les candidatures per a les eleccions, després que els socialistes valencians hagin renunciat a anar en una llista en comú al Senat amb Compromís i Podem davant el rebuig de la direcció de Pedro Sánchez a aquesta proposta. Aquesta iniciativa era promoguda pel president de la Comunitat Valenciana, el socialista Ximo Puig.