L'ESTRATÈGIA A CATALUNYA

El PPC planeja un únic míting de Rajoy en la campanya i que sigui a Lleida

Els populars catalans consideren que la circumscripció lleidatana és "prioritària" per recuperar vots perduts el 20-D

Els conservadors sospesen que sigui Santamaría la que encapçali l'acte previst a Barcelona

 

  / J. J. GUILLÉN

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

El PPC ja s'està preparant per a la campanya electoral del 26-J. Com ja va succeir en els últims comicis, el president del Govern en Funcions, Mariano Rajoyrepetirà com a candidat i visitarà Catalunya només una vegada. 

Els populars catalans planegen que el seu acte de campanya no sigui un gran míting polític a Barcelona, sinó que faci una visita de menys calat i més controlada a Lleida. Segons ha pogut saber l'Agència Catalana de Notícies (ACN), la direcció del PP considera Lleida una circumscripció "prioritària" per recuperar els vots perduts del 20-D (van passar d'11 a 5 diputats). 

Per això, el PPC està estudiant la idea d'enviar Rajoy a Lleida i deixar la capital catalana a càrrec de la seva número dos, Soraya Sáenz de Santamaría. El gran acte que tradicionalment fa el PP Barcelona i en el qual es presenten els candidats per a les eleccions estarà marcat per una estratègia política diferent per a Catalunya

SENSE CANVIS A LES LLISTES

Les llistes electorals encara no estan tancades del tot. Pel que fa a les llistes del PPC, si no hi ha canvis d'última hora, tant els quatre caps de cartell com els cinc primers llocs de la candidatura barcelonina estaran ocupats pels mateixos noms que el 20-D. Moragas i Sánchez-Camacho tornaran a ocupar el segon i tercer lloc a la candidatura de Jorge Fernández-Díaz

Notícies relacionades

El comitè electoral nacional dels populars, presidit per Alicia Sánchez-Camacho, té previst reunir-se entre els dies 17 i 19 de maig per oficialitzar els noms de totes els caps de llista. 

Els detalls i actes que prepara el Partit Popular de Catalunya per al 26-J estaran ratificats pel director de campanya, que serà designat la setmana que ve. En les passades eleccions, aquest càrrec va caure en mans de Xavier García Albiol, actual coordinador del partit, i en aquesta ocasió podria repetir.