en directe

Segueix la roda de premsa després de la cimera sobre la pobresa

Govern, grups parlamentaris, alcaldes i entitats socials es reuneixen per abordar la resposta al recurs del Govern davant el Constitucional

1
Es llegeix en minuts

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut aquest vespre després de la cimera sobre la pobresa que s'ha celebrat aquest dimarts al Palau de la Generalitat. A la reunió s'ha abordat la resposta al recurs presentat pel Govern central davant el Tribunal Constitucional (TC) contra la llei d'emergència habitacional i pobresa energètica.

A més, aquest dimarts s'ha sabut que el TC ha admès a tràmit els recursos de l'Executiu central contra tres lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, entre elles la que estableix un impost sobre les vivendes buides, normes que queden suspeses de manera cautelar.

Notícies relacionades

Es tracta, a més de la normativa sobre els pisos desocupats, de la llei d'igualtat entre homes i dones i de la que regula l'activitat dels governs locals a Catalunya, totes elles recorregudes pel Govern central a finals d'abril.

POLÍTICS I ENTITATS

En la reunió, que s'ha celebrat des de les 17 hores al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, hi han participat els consellers d'Economia i Hisenda, Oriol Junqueras; Presidència, Neus Munté; Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs; Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, i el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, així com els presidents dels sis grups parlamentaris, alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats catalanes i representants de les entitats socials.