El Constitucional suspèn tres lleis catalanes més

L'alt tribunal intervé per les normes que imposen taxes per pisos buits i regulen la igualtat entre home i dona i l'administració local

 

  / AGUSTÍN CATALÁN

1
Es llegeix en minuts
EFE / MADRID

El Tribunal Constitucional (TC) ha admès a tràmit els recursos de l'Executiu central contra tres lleis aprovades pel Parlament de Catalunya, entre elles la que imposa un impost sobre les vivendes buides, normes que queden suspeses de manera cautelar.

Es tracta, a més de la normativa sobre els pisos desocupats, de la llei d'igualtat entre homes i dones i de la que regula l'activitat dels governs locals a Catalunya, totes elles recorregudes pel Govern central a finals d'abril.

Les decisions del TC arriben en un moment de suposat desglaç en les relacions entre el Govern i la Generalitat catalana, després de la reunió dels seus presidents, Mariano Rajoy i Carles Puigdemont, el 20 d'abril, i la posterior reunió entre els vicepresidents, Soraya Sáenz de Santamaría i Oriol Junqueras, dijous passat.

Fins ara, el Govern de Rajoy ha recorregut 34 normes catalanes, mentre que la Generalitat ha presentat 51 recursos contra lleis estatals.

Notícies relacionades

El tribunal acorda traslladar les demandes al Congrés dels Diputats i al Senat, així com al Parlament i a la Generalitat, que disposaran de 15 dies per personar-se en el procés i formular les al·legacions que considerin convenients.

L'admissió a tràmit i la suspensió cautelar no suposen cap pronunciament sobre el fons del recurs, que el tribunal resoldrà en sentència pròximament, aclareix el TC.