Martí comunica a la direcció del PSC que segueix en la carrera per a les primàries

L'exsenador assegura que ja ha començat a buscar suports entre els seus companys de partit

mmammmst

mmammmst

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L'exsenador Carles MartíCarles Martí segueix disposat, de moment, a presentar-se a les primàries del PSC per elegir el cap de llista per a les eleccions generals del pròxim 26 de juny. En una carta enviada a la direcció del partit, concretament a la secretària d'organització, Assumpta Escarp, Martí li trasllada "de manera formal" la seva intenció de concórrer a aquest procés per disputar-li el lloc a la fins ara número dos de Pedro Sánchez a la llista per Madrid, Meritxell Batet.

En la missiva, difosa per l'Agència Catalana de Notícies, l'exsenador explica que "aprofitant les manifestacions i els actes del Primer de Maig, més de 50 activistes de la candidatura han estat contactant amb companys del partit per demanar-los el seu suport". Per poder presentar-se a les primàries, Martí ha de recollir un mínim de 82 suports de membres del consell nacional del PSC o 869 firmes de militants abans de divendres.

"Avui, una vegada es disposi dels formularis oficials, es començarà la recollida efectiva de firmes en els avals", afegeix el socialista a la carta.

MARCA PRÒPIA

Martí també ha estrenat aquest dilluns el logo amb què farà campanya entre els militants. "Socialisme: igualtat, diàleg, integritat" és el lema de Martí, recollit sota un gran "CAT" acompanyat de les sigles del PSC, amb la voluntat de potenciar el catalanisme del partit.

Batet, que té el suport de Sánchez i del líder del PSC, Miquel Iceta, també ha oficialitzat la seva candidatura després de la retirada de Carme ChacónCarme Chacón. Si Batet i Martí aconsegueixen els avals necessaris, les primàries tindran lloc el 14 de maig. No obstant, està per veure si l'exsenador manté el pols fins al final, després que divendres anunciés la seva voluntat d'arribar a un "acord" per retirar-se a canvi que es renovés la llista. Fonts de la seva candidatura han explicat a EL PERIÓDICO que manté "converses obertes" amb Batet.

Notícies relacionades

Iceta, per la seva part, ha renovat aquest dilluns la seva aposta per la diputada al considerar que pot "millorar" els resultats que va obtenir Chacón en les eleccions del 20 de desembre, els pitjors aconseguits pels socialistes catalans des de la recuperació de la democràcia.

"El PSC ha d'aprofitar aquest canvi per donar-se una altra oportunitat", ha manifestat el dirigent del partit en declaracions a Onda Cero. No obstant, ha advertit contra el perill que augmenti l'abstenció, cosa que normalment penalitza els partits d'esquerra.