Meritxell Batet accepta ser la candidata del PSC

La número 2 per Madrid en les últimes eleccions comunica que està disposada a comandar la llista catalana

dcaminal33702515 barcelona 2016  04 29   politica   meritxell batet160429112952

dcaminal33702515 barcelona 2016 04 29 politica meritxell batet160429112952 / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Meritxell Batet ha acceptat ser el relleu de Carme Chacón al capdavant de la llista per al Congrés. Tot i que la seva intenció era repetir com a número 2 de Madrid, després de l'adéu de l'exministra de Defensa està disposada a ser la cap de llista a Catalunya. Les vides de totes dues van de la mà, ja que van aterrar juntes al Congrés el 2004, any de la victòria de Zapatero. Molt lluny dels 21 escons que va aconseguir llavors el PSC, Batet tindrà ara el repte de conservar i, si es pot, millorar els vuit obtinguts el 20-D.

Notícies relacionades

Batet ho ha comunicat a l'executiva del PSC d'aquest divendres, que havia de debatre el tema de les llistes, que ja van generar tanta polèmica el 20-D. Després de la renúncia de Chacón, Carles Martí està disposat a un acord per evitar les primàries. Després de formar part de les negociacions d'investidura, la diputada compta a favor seu amb el fet de ser una cara coneguda i nova a Catalunya i la seva figura no genera rebuig en les federacions catalanes.

Llicenciada en Dret, els que coneixen aquesta barcelonina de 43 anys exalcen el seu "catalanisme ponderat i racionalitat espanyola" i la seva capacitat per teixir complicitats. El 1996 el director de la seva tesi, Josep Mir, li va comentar que Narcís Serra buscava algú independent a la primera secretaria del PSC i allà va fer els seus primers passos en el partit. Després de passar per la Fundació Carles Pi i Sunyer, el 2004 José Montilla la va animar que saltés al Congrés. A les Corts, entre moltes altres coses, va trobar a la bancada rival el que seria el seu marit, el popular José María Lassalle. L'any següent es casaven mantenint-se fidels als seus ideals polítics: ella va anar el 20-D com a número 2 de Sánchez a la llista de Madrid, mentre que ell és secretari d'Estat de Cultura. Encara que Sánchez volia mantenir les llistes, veu amb bons ulls que la seva número 2 passi a ser la líder a Catalunya.