Meritxell Batet estudia presentar-se a les primàries del PSC

La diputada, que el 20-D va concórrer de número 2 per Madrid, decidirà si fa el pas en "les pròximes hores"

1
Es llegeix en minuts
Iolanda Mármol
Iolanda Mármol

Periodista

ver +

Meritxell Batet desfulla la margarida. La dirigent socialista medita si presentar-se a les primàries del PSC i assegura que ho decidirà en les pròximes hores. La possibilitat que encapçali la llista per Barcelona el 26-J l'ha plantejat la mateixa Batet en una conversa informal als passadissos del Congrés durant l'últim ple de la XI legislatura, poc després que Carme Chacón confirmés en el mateix lloc que renuncia a concórrer en les pròximes eleccions. 

"Hi ha temps per pensar, no gaire, i me'l prendré, encara que siguin unes hores", ha afirmat la diputada, que, si es decideix, podria traslladar aquest divendres la seva decisió a l'executiva del PSC en la reunió que hi ha convocada d'aquest òrgan i a la qual té previst assistir. Batet ha assegurat que, si fa el pas, no tem competir amb el senador Carles Martí, que aquest dilluns va anunciar en una entrevista a EL PERIÓDICO la seva candidatura. 

La inclusió de Batet com a número u del PSC compta amb l'aval de la direcció dels socialistes catalans. Encara que fa dues setmanes havia difós i fet saber a la cúpula del partit que preferia repetir com a número dos a la llista per Madrid, tant el PSOE com Barcelona es mostren favorables a aquest canvi després del pas enrere de Chacón. 

Notícies relacionades

Pedro Sánchez, que ha arribat amb Batet al ple del Congrés aquest dijous, ha deixat la porta oberta que la seva diputada sigui la nova cap de llista per Barcelona. Després de recordar que és militant del PSC encara que ell la va incloure com a número dos per Madrid el 20-D, ha subratllat que és una persona de "la seva màxima confiança" i ha deixat la decisió en mans de la mateixa diputada i dels socialistes catalans. 

Per la seva part, la dirigent ha descartat que la renúncia de Carme Chacón es degui a "moviments tàctics" per recol·locar-se en l'època del "postsanchisme", encara que ha admès que desconeix quins són els "motius polítics" que han portat l'exministra de Defensa a fer un pas enrere.