Homs reclama ser elegit per primàries de cara al 26-J

El cap de llista de CDC a Madrid anima altres candidats a presentar-se

Ataca al seu exsoci d'Unió i li exigeix que abans de presentar-se als comicis pagui el deute a Convergència

undefined33667665 madrid  25 04 2016  francesc homs  dl  durante la 160425220300

undefined33667665 madrid 25 04 2016 francesc homs dl durante la 160425220300 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

L'actual cap de llista de Democràcia i Llibertat al Congrés, el dirigent de CDC Francesc Homs, ha confirmat que CDC sospesa convocar eleccions primàries per elegir el cap de cartell de les probables noves eleccions generals del 26 de juny, com va avançar ahir EL PERIÓDICO. Homs, en declaracions a TV-3, ha ratificat la seva voluntat de presentar-se a aquestes primàries i que hi hagi altres candidats: "Crec que hem de fer primàries, ho hem de conciliar amb uns estatuts que encara no hem renovat -CDC està en procés de renovació a fons-, i crec que ho hem de fer per la via de primàries i jo m'hi penso presentar. M'hi veig amb ganes, i evidentment m'agradaria que s'hi presentés més gent".

Notícies relacionades

Homs ha insistit en la seva voluntat que ERC accepti concórrer a aquestes noves eleccions de la mà de Convergència, però ha admès que ara com ara els republicans donen "carbasses" a aquesta possibilitat. Ha afegit que "intentarem acabar-los de convèncer", però ha admès que aquesta proposta no s'ha de mantenir durant gaires dies. Per Homs, les eleccions generals són una oportunitat oberta perquè l'independentisme tiri endavant: "En el sistema polític espanyol la qüestió catalana no hi té cabuda, depenem de nosaltres mateixos".

ATAC A UNIÓ

Per una altra part, preguntat sobre la intenció del seu exsoci d'Unió de presentar-se a aquests nous comicis, Homs ha dit: "Que facin el que creguin. M'agradaria que abans de presentar-se a eleccions ens paguessin el deute que tenen amb nosaltres. Estan en concurs de creditors, si tenen diners per fer campanya en deuen tenir per pagar els deutes".