Fernando Tejero provoca una polèmica a Twitter pel seu suport a la confluència de Podem i IU

L'actor es pica a l'haver-se qüestionat la seva condició d'intel·lectual a la xarxa social

ccuellar26919191 teletodo fernando tejero   king alfonso xiii of sp160426103856

ccuellar26919191 teletodo fernando tejero king alfonso xiii of sp160426103856

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

El suport de Fernando Tejero a un document en favor de la confluència electoral de Podem Izquierda Unida ha provocat una agra controvèrsia a Twitter. El text titulat 'Per la confluència política i electoral de les forces del canvi a l'Estat espanyol' ha sigut la gènesi de la polèmica

"Sóc artista, homosexual, dóno suport a Podem i als que em falten al respecte els seguiré demanant que em mengin la cua", així s'ha expressat l'actor malagueny després de l'hecatombe que ha suscitat la seva rúbrica al document. 

Es tracta d'un manifest que advoca per la confluència electoral de Podem, les seves confluències i Izquierda Unida-Unitat Popular en el cas de repetició de comicis i que han rubricat més de 100 personalitats de la cultura i el món acadèmic.

Notícies relacionades

El text s'ha fet públic com un "manifest d'intel·lectuals" i l'explícita resposta de Tejero ha sigut el resultat de diversos comentaris rebuts per part d'usuaris que han qüestionat la condició "d'intel·lectual" de l'artista.

Entre els que subscriuen les paraules del text hi figuren cares conegudes de l'esquerra cultural, alguns dels quals ja van firmar el juliol del 2015 un manifest similar que reclamava una plataforma d'unitat popular. Ara, els firmants exigeixen deixar de banda "personalismes, prejudicis enquistats o mentalitats sectàries" que puguin "avortar l'esforç unitari".