El primer viatge oficial a l'estranger d'Artur Mas com a expresident

Mas impartirà una conferència en una escola de negocis de París sobre les inversions estrangeres a Catalunya

El primer viatge oficial a l'estranger d'Artur Mas com a expresident

EFE / ALEJANDRO GARCÍA

1
Es llegeix en minuts
CARLOS CUÉLLAR / BARCELONA

Han passat quatre mesos des que Artur Mas va deixar de ser el 129è president de la Generalitat de Catalunya per cedir la vara de comandament a Carles Puigdemont. Durant tot aquest temps, Mas no havia fet cap viatge oficial a l'estranger fins a aquest dimarts, que volarà a França en qualitat d'expresident.

"La inversió estrangera durant una crisi política: el cas català". Aquest és el nom de la conferència que Mas impartirà a la prestigiosa escola de negocis École des Hautes Études Commerciales de París (HEC París. Davant desenes d'alumnes estudiants del màster en administració de negocis (MBA), l'expresident de la Generalitat defensarà que el procés sobiranista no perjudica les inversions a Catalunya

Carles Puigdemont i Raül Romeva, conseller d'Exteriors, li han encarregat que els ajudi amb la representació exterior perquè Mas, ha assegurat Romeva en una entrevista per a Catalunya Ràdio, "té un estatus i experiència internacional que sabrà gestionar i aprofitar". 

Notícies relacionades

La conferència al campus de Versalles s'emmarca en el cicle de debats de l'escola de negocis HEC, en què participen líders polítics i econòmics internacionals. En matèria d'acció exterior, França és un país prioritari de la Generalitat i també va ser el destí de l'últim viatge institucional de Mas en la legislatura passada, quan encara presidia el Govern

ESTUDIAR A LA HEC DE PARIS

L'Escola d'Alts Estudis Comercials de París (HEC) data del segle XIX. Va ser fundada el 1881 i és una de les primeres acadèmies d'administració d'empreses a escala global. El diari britànic 'The Economist' situa a la quarta posició del rànquing mundial el programa d'estudis de postgrau MBA en què es formen els 200 alumnes que escoltaran la ponència de Mas. Aquests estudis ronden els 50.000 euros a l'any entre taxes d'inscripció i matrícula.